Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Piros Zsombor horvátországi salakos tornán indul

Magyar teniszezőért szoríthatunk kedden délelőtt, a zadari challenger-tornán ugyanis Piros Zsombor is indul. A magyar versenyző ellenfele a salakon zajló megmérettetés első körében a lengyel Daniel Michalszki lesz.

A papírforma és az előzetes szorzók Piros sikerét valószínűsítik, ami a világranglista-helyek alapján nem meglepő. Míg a magyar sportoló jelenleg a 108., addig Michalszki kis híján kétszáz hellyel hátrébb (302.) szerepel.

Korábban kétszer, pontosabban inkább másfélszer találkoztak egymással. Tavaly márciusban az első szettben 4-1-es hátránynál Michalszki feladta a mérkőzést a székesfehérvári challengeren. Augusztusi mérkőzésük ellenben már végigment, ám az olaszországi Todiban is Piros örülhetett, aki egyébként a most kezdődő zadari torna harmadik kiemeltje.

Mindkét versenyző a székesfehérvári (még pontosabban: kiskúti) challenger-tornáról érkezik. A szintén salakos magyar eseményen mindketten a negyeddöntőben véreztek el. Jelen párosítás továbbjutója a következő körben a Kovalik-Furness mérkőzés győztesével csaphat össze.

 

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)