Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Debrecen - Honvéd

Pontosztozkodás Debrecenben

A dobogóért harcoló Debrecen hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kiesés elkerüléséért küzdő Budapest Honvéddal szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában.

A hazai csapat ezzel pontszámban utolérte a vasárnap pályára lépő, harmadik helyezett Paksot, a tizedik pozíciót elfoglaló fővárosi együttes pedig két ponttal előzi meg az ugyancsak vasárnap játszó, 11. MOL Fehérvárt.

OTP Bank Liga, 31. forduló:

Debreceni VSC – Budapest Honvéd 0-0

Debrecen, 5632 néző, v.: Bogár
sárga lap: Lagator (91.), Mance (92.), illetve Zsótér (15.)

Debrecen: Megyeri – Kusnyir, Dreskovic, Romancsuk, Ferenczi – Lagator, Loncar (Szécsi, 87.) – Kiziridisz (Bódi, 72.), Manrique, Varga K. (Bárány, 62.) – Do. Babunski (Mance, 62.)

Budapest Honvéd: Szappanos – Szabó A., Klemenz, Lovric – Eördögh, Gomis, Zsótér, Tamás – Kocsis (Keresztes, 83.), Ennin (Átrok, 66.), Kerezsi (Jónsson, 93.)

Az első félidőt komoly debreceni mezőnyfölény jellemezte, de a hazaiak – akik az öt sárga lap miatt eltiltott csapatkapitányuk, Dzsudzsák Balázs nélkül játszottak – kevés helyzetet alakítottak ki. A 7. percben Dorian Babunski előtt adódott gólszerzési lehetőség, Szappanos azonban védte a lövését, majd a 32.-ben ugyanő pöckölte fölé a labdát közelről, szorongatott helyzetben. A Honvéd pontatlanul vezette szórványos támadásait, ritkán jutott át a debreceni térfélre, de igazából nem is erőltette az előrejutást. Védekezésben 5-4-1-es formációt vett föl, elsősorban arra törekedett, hogy ne kapjon gólt.

A második félidő hasonló forgatókönyv szerint alakult, azzal a különbséggel, hogy a Honvéd ellentámadásai már sokkal veszélyesebbek voltak, Kerezsi akár meg is szerezhette volna a vezetést a fővárosi csapatnak, amikor az 59. percben középen kilépve kapásból lőtte kapura a jobbról érkező labdát. A továbbiakban akadt helyzet mindkét oldalon, Szécsi még a 94. perc végén is bevehette volna a Honvéd kapuját egy szabadrúgást követő csúsztatással, de gól nem esett az összességében így is mozgalmas mérkőzésen.

Forrás: MTI; Fotó: dvsc.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)