Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Puskás - Vasas

Pontot szerzett a Vasas a Puskás Akadémia vendégeként

A Vasas 1-1-es döntetlent játszott a negyedik helyezett Puskás Akadémia otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának pénteki nyitányán, ezzel elmozdult az utolsó pozícióból.

A két csapat szeptemberi, angyalföldi mérkőzésén ugyanilyen eredmény született.

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Puskás Akadémia FC-Vasas FC 1-1 (1-0)

Felcsút, v.: Vad II.
gólszerzők: Slagveer (13.), illetve Berecz (56.)
sárga lap: Corbu (28.), van Nieff (33.), illetve Cipf (16.), Ódor (70.)

Puskás Akadémia: Tóth B. – Bartolec, Batik, Stronati, Nagy Zs. – Favorov – Slagveer (Gruber, 87.), van Nieff (Levi, 62.), Corbu, Komáromi (Dusinszki, 73.) – Puljic (Colley, 62.)

Vasas: Uram – Iyinbor (Litauszki, 84.), Otigba, Hegedűs (Hidi P., 56.) – Szivacski, Hidi M. (Szilágyi, 56.), Berecz, Ódor – Cipf (Zimonyi, a szünetben), Novothny, Radó (Ihrig-Farkas, a szünetben)

Esőben, szeles, hideg időben kezdődött a mérkőzés. Lendületes, jó színvonalú küzdelem alakult ki, akadt helyzet itt is, ott is. A hazaiak a 13. percben szereztek vezetést: a 16-oson belül pattogó labda Otigbától került Slagveer elé, aki Uram mellett a kapuba passzolt. Továbbra is maradt az iram, lüktető volt a játék, mindkét csapat szerezhetett volna gólt.

A szünetben kettőt cserélt a Vasas, amely rögtön helyzettel indította a második félidőt. Tíz perc elteltével újabb kettős csere következett a fővárosiaknál, egy perccel később pedig egyenlítettek: jobb oldali támadás végén a labda egyedül találta középen Bereczet, aki élt a lehetőséggel. Csakhamar újabb nagy vendéghelyzet adódott, de a Puskás Akadémia is emelt a tempón.

A helyzetek alapján a PAFC és a Vasas is kiharcolhatta volna a győzelmet.

Forrás: MTI; Fotó: vasasfc.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)