Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Hydro Fehérvár AV19

Rájátszásra kényszerül a negyeddöntőért a Fehérvár

A biztos negyeddöntőt jelentő hatodik helyet már nem szerezheti meg a Hydro Fehérvár AV19, amely kedden fordulatos mérkőzésen hosszabbításban 3-2-re győzte le a vendég Black Wings Linz csapatát az osztrák jégkorongligában (ICEHL).

Osztrák liga (ICEHL):

Hydro Fehérvár AV19 – Black Wings Linz (osztrák) 3-2 (0-0, 1-0, 1-2, 1-0) – hosszabbítás után

a magyar csapat gólszerzői: Campbell (39.), Donaghey (55.), Fournier (63.)

A klub a találkozó előtt jelentette be, hogy távozik a kanadai-magyar hátvéd, a nyáron érkezett Andrew O’Brien, aki 36 mérkőzésen 8 ponttal és 72 perc büntetéssel zárt.

A gólokat a mérkőzés második felére tartogatták a felek: a Fehérvár röviddel a második szünet előtt került előnybe, a harmadik harmadban pedig a Linz fordítását követően egyenlített. Így hosszabbítás következett, amelyben a székesfehérvári együttes kerekedett felül.

A hetedik és egy mérkőzéssel többet játszott Linzet, amely sorozatban hatodik vereségét szenvedte el, négy pontra közelítette meg a nyolcadik pozíciót elfoglaló székesfehérvári együttes, azonban a hatodik helytől két fordulóval az alapszakasz zárása előtt hét ponttal van lemaradva. Így már nincs esélye arra, hogy egyenes ágon bejusson a negyeddöntőbe, ezért a jövő héten kvalifikációt kell vívnia: az a párharc az egyik csapat második sikeréig tart majd, és a győztes jut a legjobb nyolc közé. Azt még nem lehet tudni, hogy ki lesz az ellenfél.

Az alapszakasz vasárnap zárul, a Volán pénteken az Innsbruckot fogadja, míg vasárnap épp a Linzhez látogat.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/FehervarAV19
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)