Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Rajna Miklós

Rajna Miklós: a válogatott egy-két csapat ellen okozhat meglepetést

Rajna Miklós, a jégkorong-válogatott kapusa szerint a magyarok egy-két csapat ellen okozhatnak meglepetést a május 12-én kezdődő világbajnokságon.

„Amikor a válogatott az A csoportban szerepel, természetes, hogy minden magyar játékos készül rá. Személyes célom, hogy minél jobb formában legyek, minél jobb önmagamat tudjam nyújtani, minél több önbizalmat tudjak felépíteni. Csapatként pedig az a cél, hogy minél jobban szerepeljünk, egy-két ellenfelet elkapjunk. Tudjuk, ez nem könnyű, nem mi vagyunk az esélyesek, de éppen ezért játszhatunk nyugodtabban, hogy a legjobbunkat nyújtsuk” – mondta a 31 éves kapus az M1 Híradónak. Hozzátette: ha véget ér számára az idény a brit Coventrynál, akkor Kevin Constantine szövetségi kapitány rendelkezésére fog állni, és ha igényt tart rá, akkor csatlakozni fog a kerethez.

Rajna a szezon nagy részét Újpesten töltötte, az Erste Ligában a csapat az utolsó, tizedik helyen végzett, és Virág Csaba vezetőedzőtől is elköszöntek. A lila-fehérek számára február 13-án véget ért az idény, és a hálóőr, hogy játékban maradjon, a brit Coventry Blaze-hez került kölcsönbe.

„Az Újpestben nem tudtunk beindulni, nem tudtunk önbizalmat szerezni, mindenki valamelyest alulteljesített. Nem voltunk elég jók, nekem is volt már jobb alapszakaszom, és úgy vélem, hogy kisebb újjáépítés lesz a klubnál” – jegyezte meg. „Itt elégedett lehetek, edzésben maradtam, több mérkőzést játszhattam, mint amire számíthattam, az edző megbízik bennem, így teljes mértékben megvalósultak az elvárásaim. Az alapszakasz már véget ért, jön egy rövidített rájátszás, amire a finn kapustársammal, aki itt van egész évben, készen állunk” – mondta Rajna, aki eddig hét találkozón lépett jégre a szigetországban, ötször nyert vele a csapat, átlagban 3,13 gólt kapott, és a lövések 91,1 százalékát hárította.

„A csapatban jóval több légiós engedélyezett, mint otthon, tizennégy mérkőzésenként, és az erőviszonyokat tekintve a Coventry bejutna az Erste Liga legjobb négy csapata közé” – jegyezte meg Rajna, aki szerint a magyarországi és az angliai edzésmunka között nincs nagy különbség, de a briteknél kicsivel gyorsabb a játék, ezért is véli úgy, hogy hasznára válik ez a túra.

Forrás: MTI; Fotó: Jani Martin/UTE
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)