Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Jégkorong

Rajt a jégkorong-világbajnokságon

Ma délután 15.20-kor két mérkőzéssel kezdetét veszi a jégkorong-világbajnokság, amelynek Finnország két legnagyobb városa, Helsinki és Tampere ad otthont.

A szervezők a tizenhat csapatos tornán két nyolcfős csoportba osztották a résztvevőket, hogy a csoportkör, azaz fejenként hét mérkőzés után a legjobb négy-négy gárda már egyenes kieséses rendszerben folytathassa a küzdelmeket, míg a csoportok két utolsó helyezettje elbúcsúzik az elitkörtől, hogy jövőre a magyar és a szlovén válogatott foglalja el a helyüket.

No, de vizsgáljuk meg az idei esélyeket:

Az már korábban tudvalevő volt, hogy az aranyérem egyik fő várományosának, az orosz csapatnak esélye sem lesz a dobogó legtetején végezni, miután a nemzetközi szövetség a fehéroroszokkal egyetemben kizárta őket a tornáról.

Azzal nem árulunk el nagy titkot, hogy a vébéken évtizedek óta ugyanaz a hét válogatott száll harcba az érmekért, a szbornaja távolmaradásával viszont ezúttal értelemszerűen hatra csökkent a favoritok száma.

A legnagyobb esélyes a hazai pályán jégre korcsolyázó, néhány hónapja olimpiai bajnokságot nyerő finn csapat lesz, de az NHL-játékosokkal felálló kanadai és egyesült államokbeli gárda végső győzelme sem lenne meglepetés, mint ahogy a rutinos svédek is odaérhetnek a fináléba.

Mindez már kevésbé mondható el az északi szomszédainkról, a szlovákokról, illetve az egy évtizede érem nélkül maradó, és történetük során először külföldi, méghozzá finn szövetségi kapitánnyal próbálkozó csehekről.

A nyitónapi program négy összecsapásán még elkerülik egymást a nagyágyúk, így a Tippmix esélylatolgatás rovatunkban jó szívvel ajánlom a Szlovákia, Egyesült Államok, Finnország, Kanada négyes győzelmét az esélytelenebb vetélytársaik ellen.

A négyes kötés oddsa: 3,45.

A mérkőzéseket a Sport1 és Sport2 csatornán tekinthetjük meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)