Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Serie A

Rajt a Serie-ban

Régóta várt, ünnepi hétvége köszöntött be, végre útjára indul a labda Európa egyik legnagyobb érdeklődéssel kisért bajnokságában, a Serie A-ban, vagyis az olasz futball élvonalában.

Beharangozónkat kezdjük a bajnoki cím legnagyobb esélyeseivel, bár akárcsak tavaly, ezúttal is nehéz lenne megtippelni a későbbi győztest.
Noha az elmúlt szezonban a Milan lett az aranyérmes, a legtöbb szakember egyetért abban, hogy ezt a címet sokkal nehezebb lesz megvédeni, mint amilyen megszerezni volt.

És valóban, első ránézésre az Inter és a Juventus kerete erősebbnek tűnik, de még a Napoli és a Roma is veszélyes lehet a csapat motorját, Kessiét elveszítő piros-feketékre.

Különösen az a Juve látszik felébredni csipkerózsika-álmából, amely korábban magabiztosan nyerte a scudettókat, ám az elmúlt két szezonja rendkívül pocsékra sikeredett.
A vezetők nem is tétlenkedtek tovább, alaposan átalakították a keretet, kiebrudalva néhány csalódást keltő játékost, hogy igazi világklasszisokkal helyettesítsék őket. Jött az argentin Di Maria, a francia Pogba, a tavalyi idény legjobb védőjének választott brazil Bremer és a Frankfurt ásza, Kostic, így a torinóiak okkal bizakodhatnak egy szebb jövőben.

Természetesen a másik milánói alakulat, az Inter is szeretne visszakerülni a trónra, bár ennek érdekében nagy igazolást mindössze egyet találunk, meglehet ő is egy visszatérő csupán, méghozzá a Chelsea-ben elég gyatrán teljesítő belga csatár, Lukaku.

A nagy hármas mellett mindenképpen érdemes megemlíteni az átigazolási piac egyik nyertesét, az AS Romát, ahová olyan nevek érkeztek mint Matic, Dybala vagy Wijnaldum.

Ezzel együtt nem valószínű, hogy a farkasok számára elérhető közelségbe kerül a bajnoki cím, bár Mourinho valószínűleg nem így gondolja, és alig várja, hogy megtréfálja a nagy hármas valamelyikét. De leginkább mindegyikét…

Rajt szombaton 18.30-kor a Milan-Udinese és a Sampdoria-Atalanta meccsekkel a Sport1-en, illetve a Sport2-n.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)