Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
NB1 évértékelés

Rajt az NB1-ben

A magyar futball szerelmesei hetek óta várják, hogy végre elérkezzen július 29-e, és útjára induljon a labda az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság küzdelmeiben. Nos, ma végre elérkezett a pillanat, és 20 órai kezdettel felharsan a sípszó, kezdetét veszi a 2022-2023-as idény.

Tekintsük át a párosításokat, és hogy vajon mennyit változtak az erőviszonyok a legutóbbi kiírás záró fordulója óta.

A szokásoknak megfelelően két újonc gárda, ezúttal a Vasas és a Kecskemét érkezett a mezőnybe a másodosztályból, ráadásul ők mindjárt egymás ellen bizonyíthatják, hogy nem véletlenül kerültek a legjobbak közé. Az angyalföldiek vérmesebb reményekkel vághatnak neki a szezonnak, hiszen a keretük erőssége azt vetíti előre, hogy inkább a felsőházban fognak gyökeret verni, ezzel szemben szombati ellenfelük célja kimondva-kimondatlanul is az, hogy valamikor jövő tavasszal meghosszabbítsák elsőosztályú tagságukat.

A nyitó mérkőzés résztvevői, a Honvéd és a Zalaegerszeg sem kényeztette el a szurkolóit az elmúlt évben, de a minimális célt, a bentmaradást teljesítették. Más kérdés, hogy két ilyen nagy múltú klubnál mennyire elfogadható ez a botladozás. Azonban félő, hogy ezúttal sem lesz számottevő előrelépés.

A szombat esti főműsoridőben a csodálatos múltú, ám évek óta szenvedő Újpest fogadja a Mezőkövesd gárdáját, és bármennyire is esélyesnek tűnnek, a lila-fehéreket rengeteg nehézség hátráltatja, amely minden bizonnyal a játékukra is kihatással lesz. A Megyeri útiak felkészülését a meghiúsult tulajdonosváltás és az elmaradt erősítések mellett néhány kulcsjátékos sérülése is megzavarta, ezért nagyon úgy fest, hogy újabb szűk esztendő köszönt be a főváros negyedik kerületébe.

Vasárnap Kisvárdán keleti rangadót rendeznek, és manapság már ott tartunk, hogy nem a Debrecen, hanem a néhány éve még a futballtérképen is csak nagyítóval észrevehető hazai alakulat a találkozó esélyese. Mivel történetük során először nemzetközi kupameccsük volt, az egész biztosan nagy lökést ad nekik, hogy sikerrel vívták meg ezt a párharcot.

A Paks elveszítette sikerkovácsát, Bognár Györgyöt, ám nagyon fogadkoznak, hogy idén is a dobogóért harcolnak majd. Ellenfelüktől, a megerősödött Videotontól ez alap lenne, sőt, a szakemberek szerint ez az egyetlen csapat, amely megszorongathatja a címvédő Ferencvárost.

Azt a Ferencvárost, amely a forduló utolsó összecsapásán a Puskás Akadémiát fogadja. Mindkét együttes pályára lépett a hétközi kupafordulóban, de amíg a fővárosiak meggyőző fölénnyel ütötték ki a Slovant, addig a felcsútiaknak esélyük sem volt portugál riválisukkal szemben. Bár egy meccsen bármi megtörténhet, valószínűleg ezúttal sem terem babér számukra. Mindenesetre a zöld-fehérek éppen ugyanolyan toronymagas esélyesei a bajnoki címnek, ahogyan azt már évek óta megszoktuk.

Ettől függetlenül bízhatunk benne, hogy nem lesz lefutott a bajnokság, és számos nagyszerű mérkőzést varázsolnak elénk a csapatok. De az is tisztán látható, hogy az előrejelzések szerint nagy átrendeződés mégsem várható, viszont a labda gömbölyű, és a futballban oly sok váratlan dolog megtörténhet.

Hamarosan okosabbak leszünk, addig is jó szurkolást mindenkinek, klub hovatartozástól függetlenül.