Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
NB1 évértékelés

Rajt az NB1-ben

A magyar futball szerelmesei hetek óta várják, hogy végre elérkezzen július 29-e, és útjára induljon a labda az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság küzdelmeiben. Nos, ma végre elérkezett a pillanat, és 20 órai kezdettel felharsan a sípszó, kezdetét veszi a 2022-2023-as idény.

Tekintsük át a párosításokat, és hogy vajon mennyit változtak az erőviszonyok a legutóbbi kiírás záró fordulója óta.

A szokásoknak megfelelően két újonc gárda, ezúttal a Vasas és a Kecskemét érkezett a mezőnybe a másodosztályból, ráadásul ők mindjárt egymás ellen bizonyíthatják, hogy nem véletlenül kerültek a legjobbak közé. Az angyalföldiek vérmesebb reményekkel vághatnak neki a szezonnak, hiszen a keretük erőssége azt vetíti előre, hogy inkább a felsőházban fognak gyökeret verni, ezzel szemben szombati ellenfelük célja kimondva-kimondatlanul is az, hogy valamikor jövő tavasszal meghosszabbítsák elsőosztályú tagságukat.

A nyitó mérkőzés résztvevői, a Honvéd és a Zalaegerszeg sem kényeztette el a szurkolóit az elmúlt évben, de a minimális célt, a bentmaradást teljesítették. Más kérdés, hogy két ilyen nagy múltú klubnál mennyire elfogadható ez a botladozás. Azonban félő, hogy ezúttal sem lesz számottevő előrelépés.

A szombat esti főműsoridőben a csodálatos múltú, ám évek óta szenvedő Újpest fogadja a Mezőkövesd gárdáját, és bármennyire is esélyesnek tűnnek, a lila-fehéreket rengeteg nehézség hátráltatja, amely minden bizonnyal a játékukra is kihatással lesz. A Megyeri útiak felkészülését a meghiúsult tulajdonosváltás és az elmaradt erősítések mellett néhány kulcsjátékos sérülése is megzavarta, ezért nagyon úgy fest, hogy újabb szűk esztendő köszönt be a főváros negyedik kerületébe.

Vasárnap Kisvárdán keleti rangadót rendeznek, és manapság már ott tartunk, hogy nem a Debrecen, hanem a néhány éve még a futballtérképen is csak nagyítóval észrevehető hazai alakulat a találkozó esélyese. Mivel történetük során először nemzetközi kupameccsük volt, az egész biztosan nagy lökést ad nekik, hogy sikerrel vívták meg ezt a párharcot.

A Paks elveszítette sikerkovácsát, Bognár Györgyöt, ám nagyon fogadkoznak, hogy idén is a dobogóért harcolnak majd. Ellenfelüktől, a megerősödött Videotontól ez alap lenne, sőt, a szakemberek szerint ez az egyetlen csapat, amely megszorongathatja a címvédő Ferencvárost.

Azt a Ferencvárost, amely a forduló utolsó összecsapásán a Puskás Akadémiát fogadja. Mindkét együttes pályára lépett a hétközi kupafordulóban, de amíg a fővárosiak meggyőző fölénnyel ütötték ki a Slovant, addig a felcsútiaknak esélyük sem volt portugál riválisukkal szemben. Bár egy meccsen bármi megtörténhet, valószínűleg ezúttal sem terem babér számukra. Mindenesetre a zöld-fehérek éppen ugyanolyan toronymagas esélyesei a bajnoki címnek, ahogyan azt már évek óta megszoktuk.

Ettől függetlenül bízhatunk benne, hogy nem lesz lefutott a bajnokság, és számos nagyszerű mérkőzést varázsolnak elénk a csapatok. De az is tisztán látható, hogy az előrejelzések szerint nagy átrendeződés mégsem várható, viszont a labda gömbölyű, és a futballban oly sok váratlan dolog megtörténhet.

Hamarosan okosabbak leszünk, addig is jó szurkolást mindenkinek, klub hovatartozástól függetlenül.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)