Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Eurobasket

Rajtol a kosár EB

Szeptember elseje van, véget ért a nyári vakáció, így ma reggel már becsöngetnek az iskolákba, kezdődhet a tanév.  Ám a kosárlabda szerelmesei egészen más okból kifolyólag várták ezt a még mindig fülledt, július közepét idéző csütörtököt. Feldobják a labdát a 2022-es férfi kosárlabda Európa-bajnokságon.

A huszonnégy csapatos kontinensviadalt négy ország (Németország, Olaszország, Csehország, Grúzia) öt különböző városában (Berlin, Köln, Milánó, Prága, Tbiliszi) rendezik, és legnagyobb örömünkre a magyar válogatott is ott van a résztvevők között. Ráadásul már az első napon pályára lépünk, méghozzá 14.30-tól a kölni Lanxess Arénában, ahol a bosnyák nemzeti csapattal nézünk farkasszemet. Nehéz mérkőzés lesz, ám végigfutva a csoportellenfeleink nevén rájöhetünk, hogy ez lesz a leginkább nyerhető összecsapásunk.

Ebbe a halálcsoportba sikerült ugyanis bekerülni:

Franciaország, Litvánia, Szlovénia, Németország, illetve a már említett Bosznia-Hercegovina vár ránk, és a hat csapatból négy jut tovább az egyenes kieséses szakaszba. Ami még tovább megnehezíti a helyzetünket, hogy ellentétben például a spanyolokkal vagy a szerbekkel, a riválisaink szinte kivétel nélkül elhozták a legnagyobb sztárjaikat. A franciáknál Rudy Gobert, a szlovénoknál Luka Doncic, a litvánoknál Domantas Sabonis, a németeknél Dennis Schröder, míg a bosnyákoknál Jusuf Nurkic még NBA-szinten is kiemelkedő klasszisoknak számítanak.

Azonban teher alatt nő a pálma, Ivkovics mester tanítványai számtalanszor bebizonyították már, hogy képesek felborítani a papírformát, így joggal reménykedhetünk egy-két szép eredményben.

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban most kivételesen nem egy adott meccsre, hanem a végső győztesre tennék. Mégpedig Szlovéniára (5,00 az odds)

A magyar válogatott mérkőzéseit az M4 élőben közvetíti.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)