Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Mol Magyar Kupa

Rangadók a Magyar Kupában

Ma két izgalmasnak ígérkező mérkőzéssel kezdetét veszi a labdarúgó Magyar Kupa főtáblájának negyedik fordulója, amely a legjobb tizenhat közé jutásért zajlik.

Kora délután, 13.30-tól a hétvégén az első idei élvonalbeli győzelmét megszerző Vasas egy fölöttébb rázósnak ígérkező mérkőzésen bizonyíthatja, hogy kezd összeállni a csapatjátékuk az új edző, Kondás Elemér kezei alatt. Igen ám, de Nyíregyházán egyáltalán nem lesz könnyű dolguk, és ezt nem csak a hosszú utazás mondatja velem, hanem a kellemetlen stílusú ellenfél elszántsága, amely október elején két bravúros eredményben, az NB II két bajnokaspiránsa, a Gyirmót és az MTK elleni győzelmekben csúcsosodott ki.

Semmivel sem lesz egyszerűbb a Kecskemét vendégjátéka Győrben, és ez még akkor is igaz, ha a lila-fehérek az egész szezon legüdébb színfoltjaként az ezüstérmet jelentő második helyet foglalják el az NB I-es tabellán, míg a győriek az elmúlt hetekben csak bukdácsolnak a másodosztályban, és immár másfél hónapja, vagyis egész pontosan a szeptember 4-ei ajkai vendégjáték óta nyeretlenek.

A szerdai folytatásban aztán beindul a nagyüzem, a többi tíz elsőosztályú alakulat is pályára lép. A mérkőzések közül egyetlen egy olyat találunk, ahol két élvonalbeli együttes feszül egymásnak, ráadásul ezt akár szó szerint is vehetjük, ugyanis a két Fejér megyei gárda rangadóján a mélyrepülésben lévő Fehérvár fogadja a Puskás Akadémiát.

Nos, ha a székesfehérvári játékosok a pályán még nem is, a vezetőség hétfőn már megtette az első lépést, hogy valamilyen úton-módon kimásszanak a gödörből, és eltávolította a szakmai munkáért felelős két szakembert, a vezetőedzőt, Michael Borist, illetve a sportigazgatót, Sallói Istvánt.

Hogy hozzáállásbeli vagy egyéb problémák voltak-e a klubnál, az talán szerda este máris kiderül, mindenesetre az új mester, Huszti Szabolcs talán ilyen rövid idő alatt is fel tudja rázni a kínos vereségek sorát elszenvedő piros-kék csapatot.

A bajnoki címvédő szintén tévés meccsen szerepel, szerdán 13 órától a harmadosztályú Iváncsa otthonában javíthatnak az NB I-es sereghajtó, Mezőkövesd elleni meglepő vereséget követően.
Kemény ellenfél jutott a két patinás fővárosi alakulatnak, az Újpestnek és a Honvédnak is. Amíg az előbbi Ajkára, az utóbbi Szombathelyre utazik, hogy kiharcolja a továbbjutást a másodosztályú riválisaikkal szemben.

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban a szerda esti találkozót javaslom, méghozzá Fehérvár győzelemmel (2,59-es odds).

A Kecskemét, a Ferencváros és a Fehérvár mérkőzéseit az M4 csatornán követhetjük figyelemmel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)