Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Rangadón jutna kupadöntőbe a PSG

A francia férfi kézilabda két élcsapata mérkőzik egymással a Francia Kupa elődöntőjében. A bajnokságban listavezető PSG a tabella 3. helyén álló Montpellier otthonában vívhatja ki a fináléba jutást.

A PSG 20 bajnokiján csak egyszer hibázott, március elején, hazai pályán a Toulouse ellen kellett beérnie egy döntetlennel. A Montpellier 15 győzelem és egy iksz mellett viszont 4-szer kapott ki. A PSG-től oda-vissza, a Nantes-tól és a már említett Toulouse-tól idegenben szenvedtek vereséget.

A Bajnokok Ligájában mindkét csapat teljesítette a kötelezőt. A PSG harmadikként ment tovább az A-csoportból a Kiel és az Aalborg „farvizén”. Tizennégy csoportmeccsén (8-1-5) 17 pontot gyűjtött be.

A B-csoportban a Montpellier számára aránylag hamar kiderült, hogy az első két, automatikus negyeddöntőt érő helyre nem érhet oda. A Magdeburg és a Barcelona mögött harmadik Veszprémtől 6 ponttal lemaradva végül a 4. helyen masírozott a kieséses szakaszba. Az utolsó, a katalánok számára tét nélküli meccsen egyébként Barcelonában is győzni tudott.

A két csapat legutóbbi tíz egymás elleni mérkőzéséből 8-at a párzsiak nyertek meg. A Montpellier a tavalyi szezonban viszont kétszer is megtréfálta a PSG-t. Decemberben a bajnokságban, majd áprilisban – éppen a kupában – egyaránt hazai pályán lepte meg a listavezetőt.

 

(Kiemelt kép: PSG Handball/Facebook)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)