Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Kárpáti Farkasok

Rangos nemzetközi díjban részesült a Kárpáti Farkasok hokiklub

Rangos nemzetközi díjban részesült a Kárpáti Farkasok, a Kanken Youth Retention Awardot első magyar hokiklubként ítélték oda az érdi egyesületnek.

A klub szerdai közleménye szerint tavaly után idén is beválasztották a Kárpáti Farkasok utánpótlás-nevelési programját Európa legjobbjai közé. Ezúttal viszont úgy ítélte meg az Európai Jégkorongklubok Szövetsége, hogy a magyar pályázatot tartja legalkalmasabbnak a díjjal való kitüntetésre. A prágai ünnepi rendezvényen Vonas-Dankó Kinga, a Kárpáti Farkasok ügyvezető igazgatója, valamint Nagy Attila sportmenedzser vehette át a díjat és a vele járó tízezer eurós támogatást, amellyel a klub tovább fejlesztheti utánpótlás programját.

„Óriási élmény itt lenni Prágában és felemelő érzés a profikkal egy asztalnál ülni, holott mi a hoki terén még +gyerekcipőben+ járunk. Ugyanakkor jó volt látni, hogy kemény és kitartó munkával hova el lehet jutni. Külön büszkeséggel tölt el, hogy zsinórban második éve kerültünk be a legjobbak közé” – nyilatkozta a díjátadót követően Vonas-Dankó Kinga.

A díj odaítélésekor a Kárpáti Farkasok utánpótlásképzésének sokrétű és testreszabott edzésmódszerei és versenyeztetési lehetőségei, a klubtagok magas megtartási aránya és a társadalmi szemlélet mind elnyerte a zsűri tetszését. Az érdi klub olyan egyesületeket előzött meg a legjobb ötöt felvonultató, már szűkített listán, mint az osztrák Red Bull Salzburg, a szintén ausztriai DHC Icecats Linz, a szlovén Academy Rudi Hiti Bled vagy a szlovák Barani Banská Bystrica.

„Nagyszerű érzés, hogy a munkánkat nemzetközi szinten is felismerték és elismerték. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki részese klubunk életének, így ennek a sikernek is” – tette hozzá Nagy Attila, az érdi klub sportmenedzsere.

Forrás: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)