Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Rasovszky Kristóf

Rasovszky Kristóf aranyérmes Olaszországban

Rasovszky Kristóf aranyérmet nyert szombaton a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának második állomásán, Olaszországban.

Az olimpiai ezüstérmes magyar versenyző – aki két hete, a vk nyitóversenyén, Egyiptomban negyedik volt – a 10 kilométeres viadalon magabiztos győzelmet aratott. A hatkörös verseny utolsó negyedében végig az élen haladt és a hajrában sem tudták megszorongatni.

A veszprémiek kiválósága – aki tavaly holtversenyben az olaszok sztárjával, Gregorio Paltrinierivel megnyerte a sorozatot – 1:47:17.6 órás remek teljesítménnyel csapott célba.

„Van, hogy a jó dolgokra kicsit várni kell, de végre megint sikerült – mondta a verseny után Rasovszky Kristóf. – Nem volt könnyű menet, amikor a második kör végén kimentünk frissíteni, egy olasz komolyan feltartott, vesztettem vagy húsz métert. Aztán a negyedik kör kifejezetten lassúra sikeredett, emiatt annyira nem voltam boldog, mert azért az üldözőbolyban is akadt jó néhány srác, aki nem rossz úszó. Az utolsó két körre ezért erősítettem, mentünk elöl hatan, nekem viszont most nagyon összeállt a vége, már Egyiptomban is éreztem, hogy a finisben én vagyok a leggyorsabb, ráadásul most időben indultam meg.”
Rasovszky hozzátette, most, hogy az egyetemi kötelezettségeit letudta az elmúlt hónapokban, végre csak az úszásra koncentrálhat.

A szombati viadalon a második helyen a hazai közönség előtt szereplő Domenico Acerenza végzett, míg a harmadik a német Oliver Klemet lett.

A verseny másik magyar résztvevője, Betlehem Dávid az ötödik helyen csapott a célba (1:47:23.7), maga mögé utasítva ezzel Paltrinierit.

Az öt álommásból álló vk-sorozat jövő hétvégén Portugáliában folytatódik.

Forrás: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)