Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
José María Rodríguez Vaquero

Rodríguez: a csapat megmutatta a karakterét

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott megmutatta a karakterét, amikor bravúros hajrával 28-27-re győzött Szlovénia vendégeként a csütörtökön Ljutomerben rendezett felkészülési mérkőzésen.

„Remek ellenféllel találkoztunk, ahogyan arra számítottunk is. Nehéz meccs volt, de a legvégéig nagyszerűen küzdöttünk, a csapat megmutatta a karakterét, hiszen négy-ötgólos hátrányban sem adta fel a harcot, képes volt megújulni, és végül fordítani tudott” – mondta a lefújás után a helyszínen a spanyol edző.

A magyarok kétszer vezettek az egész meccsen, 2-1-nél, majd az utolsó hat másodpercben, és a második félidőben voltak már ötgólos hátrányban is.

„Ma nem az eredmény volt a legfontosabb, de nagyon örülök a győzelemnek, és annak, hogy játékosaink megmutatták a valós tudásukat és tehetségüket” – szögezte le Chema Rodríguez.

Juhász Ádám szemsérülése és Hanusz Egon betegsége miatt Lékai Máté egyedül maradt az irányítóposzton, és amikor pihentették, Bodó Richárd vette át a szerepkörét. A szövetségi kapitány megjegyezte, nehéz dolog volt egy irányítóval játszani, sokat kellett emiatt variálni a csapaton, de a szegedi balátlövő jól megoldotta a feladatot.

A magyar és a szlovén együttes szombaton 16 órától Nagykanizsán ismét megmérkőzik egymással. A spanyol edző elmondta, Hanusz szereplése továbbra is kérdéses, mert felsőlégúti megbetegedése volt magas lázzal, még fáradékony, és az a legfontosabb, hogy a világbajnokságra jó állapotban legyen.
„Szombaton ugyanezt a hozzáállást szeretném látni” – szögezte le Rodríguez.

A magyarok egy hét múlva a Koreai Köztársaság együttese ellen kezdik meg szereplésüket az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörében, Kristianstadban, majd jövő szombaton Izlanddal, január 16-án pedig Portugáliával találkoznak. A középdöntőbe az első három helyezett jut.
Bodó Richárd az MTI-nek elmondta, szeret balátlövőként játszani, és bár néha odakerül az irányító posztjára, ez a válogatottban most először fordult elő vele.

„Néha nem éreztem komfortosan magamat, de próbáltam olyan játékot kitalálni, amiből lőni tudtam. Éreztem, hogy voltak hibáim, de próbáltam segíteni a csapatnak” – mesélte Bodó, aki csak a szerdai edzésen gyakorolt irányítóként.

Hozzátette, mindkét együttes fáradt volt, a magyarok azért, mert nagyon jól edzettek az elmúlt napokban, és nagy hangsúlyt fektettek a fizikális felkészülésre.

„Úgy éreztem, a szlovén játékvezetők túlságosan sokat engedtek a hazaiaknak, ezért lett feszültebb a hangulat. Örülök, hogy a végén ki tudtuk használni a hazaiak fáradtságát” – nyilatkozta.

Hozzáfűzte, elégedett a magyar válogatott védekezésével, főleg az akarati tényezők miatt, és úgy látta, a meccs hajrájában megfelelően összeállt a védőfaluk, Székely Márton pedig jól támogatta csapattársait a kapuból.

„Elöl vannak nagyobb problémáink” – jegyezte meg Bodó, aki ezúttal mind az öt lövését gólra váltotta.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Kovács Tamás
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)