Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Rodríguez: mentálisan és fizikálisan is jobbak voltunk, mint két napja

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott mentálisan és fizikálisan is jobb volt a norvégokkal szemben 33-25-re elveszített pénteki mérkőzésen, mint két nappal ezelőtt a Dánia elleni súlyos vereség alkalmával az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A nemzeti csapat szerdán 40-23-ra kapott ki a címvédő dánoktól a negyeddöntőben, pénteken pedig az 5-8. helyért lépett pályára, újabb veresége miatt vasárnap a hetedik helyezésért léphet pályára Egyiptom ellen.

„Az olyan csapatok, mint Svédország, Dánia, vagy Norvégia, mindig gyors lerohanásokkal és gólokkal büntetik a hibáinkat, a labdaeladásainkat. Ellenük hatvan percig kell összpontosítani és hatvan percig kell magas szinten kézilabdázni” – kezdte értékelését a kétszeres vb-ezüstérmes norvégokkal szembeni kudarcot követően a spanyol edző.

Rosta Miklóst az 52. másodpercben piros lappal végleg kiállították, mert úgy lőtt a hálóba egy büntetőt, hogy a labda súrolta a kapus fejét. Rodríguez kapitány kiemelte: játékosai ennek ellenére becsülettel csinálták a dolgukat, nem csüggedtek, és számára ez a legfontosabb.

„Akartak és mindent megtettek a pályán. Láttam a tüzet és a küzdőképességet rajtuk, emiatt boldog vagyok és büszke. Persze, az eredmény láttán nem vagyunk boldogok, mert mindig győzni akarunk, és amikor nem sikerül, csalódott vagyok” – magyarázta.

Mint hangsúlyozta: nagy különbség volt a dánok ellen látottakhoz képest, mert mindenki tudta, hogy még egyszer nem teljesíthetnek úgy, mint szerdán.

„Mentálisan és fizikálisan is jobbak voltunk, körülbelül ötven percig jó meccset játszottunk, de utána sajnos elléptek a norvégok, és onnan már képtelenek voltunk visszajönni.”

A balátlövő Ligetvári Patrik ezúttal több mint 21 percet játszott, és hat lövésből négy gólt szerzett. Az MTI-nek úgy nyilatkozott, nagyon jól élte meg azt az időszakot, amit a pályán tölthetett, nagyon jó érzés volt, hogy a csapat segítségére lehetett.

„Frissebb voltam, mint a csapattársaim, próbáltam élni a bizalommal, amit kaptam, és a legjobbamat nyújtani” – magyarázta.

A veszprémi játékos kiemelte: ezúttal sokkal fegyelmezettebben játszottak, mint szerdán, és úgy vélekedett, hogy nem volt akkora különbség a két együttes között, mint amit a végeredmény mutat, de sajnos fontos időszakokban több labdát is eladtak.

„Nagyon örülök, hogy a csapat megmutatta a szebbik arcát. Ebből kell kiindulnunk, és a következő meccset mindenképpen meg kellene nyernünk. A srácok fáradtak, de Egyiptom is fáradt, hiszen ma is hosszabbításos meccset játszott” – mondta Ligetvári.

Mint rámutatott, vasárnap már nem kell tartalékolniuk, mert az lesz az utolsó meccsük, mindenkinek az összes energiáját elő kell hoznia.

„Az egyiptomiak biztosan próbálnak majd sokat futni és az egy-egyes előnyeiket megnyerni, de ezt tudjuk. Szeretnénk jó szájízzel, győzelemmel hazamenni” – szögezte le.

A magyarok – akiknek a legjobb hét közé jutás volt a céljuk – a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták, ezzel a negyeddöntőbe jutottak, és biztosították részvételüket a jövő márciusi olimpiai selejtezőtornán. Az utolsó meccsük vasárnap 13 órakor kezdődik Egyiptom ellen.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Kovács Tamás
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)