Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Rossz előjelek a Freiburgnál a Leipzig elleni meccs előtt

RItka magyaros Bundesliga-mérkőzés is kisülhetne a Freiburg és az RB Leipzig találkozójából, ám sajnos jogos a feltételes mód. Hazai oldalon ugyanis Sallai Roland a hírek szerint még nem jött vissza abból a sérülésből, ami miatt a Koszovó elleni válogatott meccset is kihagyta. A Freiburg magyarja, Szalai Attila Rossi keze alatt hozta magát, ugyanakkor klubjában továbbra is kevés lehetőséget kap.

Szemben a Freiburg hat nevet számláló sérültlistájával, a lipcseiek helyzete üdítő. Egyedül a rotációs rendszerben használt támadó, a dán Yussuf Poulsen biztos hiányzó. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy jó esély van Orbán Willi és Gulácsi Péter játékára is, akikre ha egészségesek, a komoly meccseken mindig számít edzőjük.

A mérkőzés kimenetelére szóló szorzók tükrözik a két csapat közti különbséget. Az ötödik helyen álló Lipcse eddig 14 ponttal gyűjtött többet, mint a 36 egységet összeszorgoskodó Freiburg. Könnyű dolga azonban nem lesz Orbánéknak, hiszen Christian Streich csapata tizenhárom hazai bajnokijából mindössze hármat veszített el idén a Bundesligában.

A bukmékerek szerint a gólokkal sem marad adós a két csapat, amely elmúlt öt találkozásából négyszer átlépte a 2,5 fölötti határt. Ezeken a találkozókon összesen 18 találat született. Ennek nagy része a lipcseiek örömére, hiszen négy sikerük mellett csak egyszer tudott pontot lopni a Freiburg.

 

(Kiemelt kép: Getty Images)

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)