Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Slovan-FTC

Sikerül-e fordítani a Ferencvárosnak?

Ma este 20.30-tól indul útjára a labda a pozsonyi Tehelné pole stadionban, hogy késő estére kiderüljön, vajon a hazai Slovan Bratislava vagy a magyar bajnok Ferencváros jut-e tovább a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörébe.

A 2019-ben átadott huszonkétezres arénában egyetlen csapatnak sincs könnyű dolga, de hát akkor mit szóljon a Fradi, amely 2-1-es hátrányból vág neki az összecsapásnak. Noha az egygólos különbség nem ledolgozhatatlan, az biztos, hogy Csercseszov legénységének ugrásszerű javulást kell bemutatnia a múlt heti Üllői úti találkozóhoz képest. Az odavágón ugyanis kényelmes, már-már öreguras tempóban focizgattak a zöld-fehérek, márpedig ez különösen annak fényében volt meglepő, hogy mást sem lehetett hallani, minthogy az év mérkőzésére kerül sor.

Nos, az év mérkőzése balul sült el, nagy szerencse, hogy további kilencven (netán százhúsz) perc áll a Ferencváros rendelkezésére, hogy bebizonyítsa, helye van az európai középmezőnyben, és nem csupán a magyar bajnokságban emelkedik a többiek fölé. Mivel az idegenben lőtt gólok szabályát eltörölték, így akár egy szűkös 1-0 is hosszabbítást jelent, így minden esély megvan rá, hogy Dibuszék tovább meneteljenek.

A szlovák bajnokság a magyarral ellentétben már elkezdődött, és a Slovan egy meglepő vereség után a hétvégén javítani tudott, és egy sima 4-0-val küldte haza a szebb napokat megélt Trencin gárdáját. Egy biztos, a Ferencvárostól hibátlan játék kell, lehetőség szerint az első perctől az utolsóig száz százalékos koncentrálással.

Várható kezdőcsapatok:

Slovan Bratislava: Chovan; Medvedev, Kashia, Abena, De Marco; Barseghyan, Kucka, Kankava, Pauschek; Weiss; Saponjic.

Ferencváros: Dibusz; Wingo, Mmaee, Kovacevic, Civic; Laidouni, Esiti; Nguen, Zachariassen, Traore; Boli.

Jól látjuk, a Fradiban ismét nem lesz magyar mezőnyjátékos, ám a szurkolók valószínűleg hamar megbocsátják azt, hogy a ferencvárosi utánpótlás nem ontja olyan, sőt semmilyen tempóban sem magából a tehetségeket, mint Nyilasiék vagy Lisztesék idejében, amennyiben sikerül kivívni a továbbjutást, örömtűzek gyúlnak majd. Ha viszont elbuknak, joggal merülhet fel a kérdés, hogy helyes-e ez az út, amely egy interkontinentális zsoldossereget szervezett a IX. kerületbe.

Ám ez utóbbira ne is gondoljunk, bízzunk a sikeres folytatásban.

A találkozót az M4 sportcsatornán tekinthetjük meg.

Fotó: https://www.facebook.com/fradi.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)