Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Siklósi Gergely

Siklósi Gergely bekerült a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) versenyzői bizottságába.

A hazai szövetség honlapjának szerdai beszámolója emlékeztet rá, hogy a FIE versenyzői testületének tagsága évek óta úgy áll össze, hogy hat vívót maguk a sportolók választanak a jelöltlistáról, másik hatról pedig a végrehajtó bizottság dönt. Ez utóbbi történt meg most, és ennek alapján került be a testületbe az egyéniben világbajnok, olimpiai ezüstérmes magyar párbajtőröző.

A nemzetközi szövetség – lassan hagyományosan – megválasztja az év fegyvernemenkénti három legjobb bíróját is. Kardban Kósa Miklós lett a második, aki az idén több világbajnoki fináléban is közreműködött. Kósa egyébként a magyar kadet férfi kardválogatott edzője is.

További magyar siker is született: a FIE idei fair play díját nyerte – megosztva – Keszthelyi Zsombor. A junior Európa- és világbajnok párbajtőröző – amint azt a hunfencing.hu oldal felidézi – a dubaji korosztályos vb döntőjében, 10-10-es állásnál nem kért egy, a zsűri által megítélt találatot, mivel az egylámpás tusnál nem ellenfelét, hanem magát szúrta meg.

Forrás: MTI; Fotó: Illyés Tibor / MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)