Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Kecskemét - ZTE

Sima győzelemmel üldözi a Kecskemét az éllovast

A második helyen álló Kecskemét hazai pályán rendkívül simán, 3-0-ra nyert a kupadöntős Zalaegerszeg ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában.

Szabó István együttese ezzel három pontra megközelítette a címvédő és listavezető Ferencvárost, amely 19.30-tól a kiesés elől menekülő Budapest Honvédot fogadja.

OTP Bank Liga, 27. forduló:

Kecskeméti TE – ZTE FC 3-0 (2-0)

Kecskemét, v.: Csonka
gólszerzők: Horváth K. (20.), Szabó A. (24.), Tóth B. (71).
sárga lap: Mocsi (51.), Csóka (65.), Szendrei (78.)

Kecskeméti TE: Varga B. – Nagy K. (Majer, 76.), Szabó, Belényesi, Nikischer (Meszhi, 86.), Zeke (Grünvald, 86.) – Szuhodovszki, Vágó, Banó-Szabó (Katona M., 76.) – Horváth K. (Katona B., 62.), Tóth B.

ZTE FC: Demjén – Huszti (Lesjak, 59.), Mocsi (Grezda, 73.), Kálnoki-Kis, Csóka – Tajti (Mim, 59.), Szendrei – Ubochioma, Szalay Sz. (Klausz, a szünetben), Gergényi – Ikoba (Németh D., a szünetben)

A címvédő és listavezető Ferencváros tavaszi hullámvölgye miatt az újonc kecskemétiek lemaradása már csak hat pont volt a találkozó előtt, így győzelemmel „lőtávolon” belülre kerülhettek az Európa-ligában nyolcaddöntőig jutott bajnokcsapathoz képest.

A Kecskemét az első pillanattól kezdve fölényben futballozott, és az első játékrész közepén négy percen belül kétszer is eredményes volt – egyszer pedig a kapufa mentette meg a vendégeket -, így teljesen megérdemelt vezetéssel vonulhatott pihenőre. A ZTE játékába rendkívül sok hiba, pontatlanság csúszott, emiatt a vendégcsapat nem volt veszélyes kapura.

A szünetben Ricardo Moniz kettős cserével próbálta rendezni a zalaegerszegi csapat sorait, és bár a védekezésben összeszedettebbé vált az együttese, támadásban továbbra sem javult fel.

A Kecskemétnek érthetően már nem volt sürgős, inkább a gyors kontrákra rendezkedett be és a 71. percben eldöntötte a három pont sorsát. A ZTE-nek ezen a délutános esélye sem volt, még a szépítés sem jött össze a vendégeknek.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Bús Csaba
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)