Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
ENU férfi vízilabda MK - Sorozatban ötödször a Ferencvárosé a trófea

Sorozatban ötödször a Ferencvárosé a trófea

Az FTC-Telekom Waterpolo csapata címét megvédve nyerte a BENU férfi vízilabda Magyar Kupát, melynek szombati fináléjában 16-15-re győzte le a Genesys OSC Újbuda együttesét.

A zöld-fehérek zsinórban ötödször, történetük során a 22. alkalommal hódították el a trófeát.

BENU férfi vízilabda Magyar Kupa, négyes döntő, Komjádi Uszoda:

döntő:

FTC-Telekom Waterpolo – Genesys OSC Újbuda 16-15 (3-3, 5-4, 2-5, 6-3)
———————————————————————–
gólszerzők: Argiropulosz 6, Damonte 3, Varga Dé., Merkulov 2-2, Vigvári Ve., Fekete, Nagy Á. 1-1, illetve Manhercz 3, Vigvári Vi., Csacsovszky, Angyal, Tóth M., Salamon 2-2, Aranyi, Burián 1-1

ENU férfi vízilabda MK - Sorozatban ötödször a Ferencvárosé a trófea

A találkozó elején a Ferencváros „hátát nézték” az újbudaiak, folyamatosan zárkózniuk kellett, többször is kétgólos hátrányból álltak fel és tartották a lépést.

Varga Dániel vezetőedző együttese aztán a harmadik negyedben kiváló teljesítményt nyújtott, rendre túljárt a betegeskedő Vogel Somát helyettesítő kapus, Szakonyi Dániel eszén és kétgólos előnnyel fordult rá az utolsó nyolc percre.

A záró negyedre Vogelt is bevetette Varga Zsolt vezetőedző, meg is érkeztek a védések, elöl pedig Sztilianosz Argiropulosz két remekbe szabott góllal egyenlített, majd Manhercz Krisztián büntetőjére is ő válaszolt.

Salamon Ferenc fórból újra a trónkövetelőt juttatta előnyhöz, Luca Damonte azonban akcióból egy gyönyörű kapásgóllal azonnal egyenlített. Két perccel a vége előtt Nagy Ádám harcolt ki büntetőt a Ferencvárosnak, Argiropulosz pedig magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyult. Az OSC újabb fór után Salamon bombájával egyenlített, de megint jött Argiropulosz, és egy két kapufát is érintő bombagóllal – ami a hatodik volt neki a meccsen – talált be. A túloldalon Vogel védte Manhercz lövését, lezárva ezzel a finálét.

ENU férfi vízilabda MK - Sorozatban ötödször a Ferencvárosé a trófea

Az elmúlt tíz év győztesei:

2013: A-Híd-Szegedi VE
2014: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2015: ZF-Egri VK
2016: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2017: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2018: FTC-Telekom Waterpol
2019: FTC-Telekom Waterpolo
2020: FTC-Telekom Waterpolo
2021: FTC-Telekom Waterpolo
2022: FTC-Telekom Waterpolo

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Kovács Tamás
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)