Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Női jégkorong válogatott

Sorsdöntő mérkőzés előtt a magyarok

Ma este 19.30 órai kezdettel lejátssza utolsó csoportmérkőzését is a magyar női jégkorong-válogatott a Dániában zajló elit világbajnokságon.

A tét nem kisebb, minthogy sikerül-e a bravúr, azaz kiharcolni a bennmaradást a legjobbak között.

A feladat csöppet sem lesz egyszerű, ugyanis az a svéd válogatott lesz az ellenfél, amelyik mindkét eddigi összecsapását megnyerte. Bár a németek ellenit a vártnál sokkal nehezebben, csupán hosszabbítás után sikerült a maguk javára fordítani.

Viszont ha a magyar hölgyeknek összejön a győzelem, az nem csupán azt jelenti, hogy egy újabb esztendővel meghosszabbítottuk a tagságunkat az elitben, hanem automatikusan azonnal belépőt váltunk vele a negyeddöntőbe, amely minden várakozást felülmúlna.

Amennyiben viszont érvényesül a papírforma, vagyis a skandinávok diadalmaskodnak, még semmi okunk nem lesz a búslakodásra, tudniillik az általunk már 4-2-re legyőzött németek továbbra is mögöttünk állnak. A rossz hír viszont az, hogy ők még csak két mérkőzésen vannak túl, tehát kedden is jégre lépnek, és a dánok elleni esetleges győzelemmel  megelőzhetnek bennünket, a második vonalba taszítva legjobbjainkat.

Magyarán szólva, három reális  esélyünk is volt, illetve lesz gyors egymásutánban arra, hogy jövőre is a legjobbak között küzdhessünk.

Az elsőt tegnap a hazaiak ellen elpuskáztuk, mert hiába játszottunk jobban a dánoknál,  minden helyzetet kihagytunk, naggyá téve a remek napot kifogó kapusukat, és így 1-0-ás vereséget szenvedtünk.

Ma jön a már említett második meccslabda, azonban ha ez is elúszik, akkor már nem a saját kezünkben lesz a sorsunk, és holnap minden erőnkkel szurkolhatunk Dániának.

Azért bízzunk benne, hogy nem ezen fog múlni, vagyis már ma este kényelmesen hátradőlhetünk…

HAJRÁ MAGYAROK!