Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Sorsdöntő VB-selejtező előtt a magyar férfi kosárlabda-válogatott

Ma 18 órai kezdettel sorsdöntő világbajnoki selejtezőn lép pályára a magyar férfi kosárlabda- válogatott.

A portugálok elleni találkozó tétje nem kisebb, minthogy továbbjut-e Sztojan Ivkovics legénysége a következő selejtezős csoportkörbe, ahonnan már meg lehet célozni a 2023. augusztusában és szeptemberében három távol-keleti országban, Japánban, Indonéziában és a Fülöp-szigeteken zajló világbajnokságot.

Csodálatos, már-már meseszerű lenne kijutni, hiszen bármennyire is döbbenetes adat, férfi kosarasaink még sosem jártak vb-n, pedig jövőre már a tizenkilencedik alkalommal találkoznak a földkerekség legjobbjai.

Egy biztos,  a neheze még csak most jön. Elsőnek mindjárt a mai találkozó, amelynek a lágymányosi Tüskecsarnok ad otthont.

Jó kiindulási alap a mieink számára, hogy 2021. novemberében éppen a luzitánok ellen kezdtük meg a csoportkört, és akkor egy szoros mérkőzésen ugyan, de idegenben is nyerni tudtunk. Ellenben kicsit vészjósló, hogy az eddigi két győzelemből és két vereségből álló mérlegünket úgy hoztuk össze, hogy  az összes hazai meccsünket elveszítettük, és így értelemszerűen mindegyik sikerünket idegen földön arattuk.

De tudjuk, minden sorozat megszakad egyszer, és miért pont a csoport leggyengébb gárdája jelentene akadályt a hazai közönség lelkes biztatása közepette?

Nem jó hír, hogy noha Hanga Ádám megérkezett az edzőtáborba, játszani sajnos nem tud. Ennek ellenére a jelenléte sokat számít a többieknek, és biztos vagyok benne, hogy az utolsó összecsapásunkra a toronymagas favorit franciák ellen már nyugodtan, zsebünkben a továbbjutással utazhatunk.

Az összecsapást a Duna World csatornán tekinthetjük meg.

Fotó: https://www.facebook.com/ferfikosar/