Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Fejér-BÁL Veszprém

Súlyos veszprémi vereség a Göppingentől

A Fejér B.Á.L-Veszprém házigazdaként 40-23-ra kikapott a német Göppingentől a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének hetedik fordulójában, kedden.

Eredmény, csoportkör, 7. forduló, A csoport:

Fejér B.Á.L-Veszprém – Frisch Auf Göppingen (német) 23-40 (11-20)

lövések/gólok: 51/23, illetve 63/40
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 2/1
kiállítások: 6, illetve 4 perc

A hazaiak keretéből Fercsik Dániel, Kristóf Mátyás, Miklós Gergő, Stranigg János és Szatmári Bence hiányzott.

A gyorsabban és pontosabban kezdő németeknek a meccs elején volt egy 5-1-es sorozatuk, ennek ellenére a 11. percig szorosan alakult az állás. A veszprémiek előszeretettel lőttek középről, talajról, de az ellenfél magas védőjátékosai ezeket rendre hatástalanították. A házigazdák 10-7-es hátrányban a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, de a hibáikat gólokkal büntette az ellenfél.

Egyre többet rontottak a magyar játékosok – a rossz lövések mellett sok volt az eladott labda és a technikai hiba is -, ezt a legtöbbször kihasználta a Göppingen, amely a szünetben már kilencgólos előnyben volt.

A második félidőben is sokat cserélt mindkét csapat, a németek nem elégedtek meg a tíz találatos vezetéssel és folyamatosan növelték a különbséget. Mindkét oldalon sorjáztak a hibák, ezért alacsony színvonalú volt a találkozó, amit végül 17 gólos különbséggel nyert meg a vendéggárda.

Éles Benedek hét, Ludmán Marcell öt gólt szerzett, míg Balogh Tibor kilenc, Podoba János pedig öt védéssel zárt. A túloldalon David Schmidt, Josip Sarac, Till Hermann és Kevin Gulliksen is öt-öt alkalommal talált be, Julian Buchele pedig kilenc védést mutatott be.

Az egy győzelemmel és hat vereséggel csoportja hatodik helyén álló Veszprém egy hét múlva Bartók Donát csapata, a svájci Kadetten Schaffhausen vendége lesz a második számú európai kupasorozatban.

A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/vkkftveszprem
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)