Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Kerékpározás

Svájci arany, holland dráma a vegyescsapat-időfutamon

A svájci válogatott diadalmaskodott a vegyescsapat-időfutamon az országúti kerékpárosok ausztráliai világbajnokságán, Wollongongban.

A borús, felhős, de száraz időben a 264 méter szintkülönbséget tartalmazó, 28,2 kilométeres táv első felét a nemzetek hatfős csapatainak három férfi, majd a másodikat a három női versenyzője teljesítette. A vb-programban harmadszor szereplő számban a második emberek ideje számított a célvonalnál.

A 16 induló ország közül hatodikként induló ausztrálok tekerték az első igazán jó időt, tőlük a rendkívül erős svájciak vették át a vezetést.

A férfiaknál az egyéniben második Stefan Küng és az Európa-bajnok Stefan Bissegger, valamint Mauro Schmid, a nőknél a múlt vasárnap bronzérmes Marlen Reusser mellett Elise Chabbey és Nicole Koller alkotta hatos meg is őrizte ezt az elsőséget, három másodperccel megelőzve a kétszeres világbajnok Filippo Gannával felálló olaszokat. A bronz a házigazda ausztrálok nyakába került.

A címvédő németek keretében az elmúlt évi csapatukból ketten maradtak meg, és az új felállásban a negyedik helyen zártak.

Az előzetesen az aranyvárományosok közé sorolt hollandok úgy lettek ötödikek, hogy a férfiak és a nők is ketten tekerték le a táv jelentős részét: Bauke Mollema korai láncleesése miatt már a Mathieu van der Poellal felálló férfi triónál nagy hátrányba kerültek, a világbajnok Ellen van Dijkkal induló női hármas rajtja után méterekkel pedig Annemiek van Vleuten csúszott el és bukott nagyot, vélhetően technikai hiba miatt. Ezzel el is ment az éremesély a holland hatos számára, egyúttal kérdéses, mennyire befolyásolja az idén mindhárom nagy körversenyt megnyerő Van Vleuten szereplését a szombati mezőnyversenyre, hogy a jobb könyökét és térdét is megütötte. Az időfutamban olimpiai bajnok Van Vleuten hosszú ideig ült az aszfalton, de végül saját lábán sétált el.

Eredmény (a vb honlapja alapján):

vegyescsapat-időfutam (28,2 km), világbajnok:
——————————————–
Svájc (Stefan Küng, Mauro Schmid, Stefan Bissegger, Marlen Reusser, Elise Chabbey, Nicole Koller) 33:47.17 perc – 50,080 km/óra
2. Olaszország (Edoardo Affini, Matteo Sobrero, Filippo Ganna, Elisa Longo Borghini, Elena Cecchini, Vittoria Guazzini) 2.92 másodperc hátrány
3. Ausztrália (Michael Matthews, Lucas Plapp, Luke Durbridge, Georgia Baker, Alexandra Manly, Sarah Roy) 38.40 mp h.

Forrás: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)