Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Szatmári András

Szatmári bronzérmes, magyar kardsikerek Tuniszban

Szatmári András bronzérmet nyert a kardozók tuniszi Grand Prix-versenyén.

Nagyszerűen menetelt Gémesi Csanád is, aki egy lépésre volt a dobogótól, a negyeddöntőben egy tussal kapott ki az olasz Luigi Samelétől, pedig 14-13-ra még ő vezetett. Ezzel a hetedik helyen zárt.

Tunézia fővárosában pástra léptek a női kardozók is. A magyarok közül a tokiói olimpián sérült térddel negyedik helyen záró, a nemzetközi porondra műtétek, hosszú rehabilitáció és szülés után most visszatért Márton Anna szerepelt a legjobban: a negyeddöntőig jutva nyolcadik lett – a viadal honlapja szerint.

A 2017-ben világbajnok, 2019-ben vb-ezüstérmes Szatmári kiemeltként a 64-es főtáblán kapcsolódott be a küzdelmekbe. Az első fordulóban 15-11-re verte a dél-koreai Park Szang Vont, majd 15-6-ra a japán Streets Kaitót, 15-10-re az ukrán Jurij Capot, a negyeddöntőben pedig ugyanennyire az olasz Matteo Nerit. A fináléért a tavaly Európa-bajnok, vb-harmadik Szandro Bazadzéval vívott. A georgiai kardozó 5-0-ra elhúzott, de Szatmári nem tört meg, 7-6-ra fordított. Az egyperces szünet az ellenél 8-7-es vezetésénél kezdődött, majd 9-9 lett az állás, azután viszont Bazadze volt kicsit határozottabb, és folyamatosan elhúzott, végül 15-12-re nyert.

Gémesi a francia Rémi Garrigue-on, az egyiptomi Ziad Elszisszin és az olasz Luca Curatolin keresztül jutott el a legjobb nyolcig, mindhárom ellenfelét 15-14-re győzte le, majd ugyanennyire kapott ki a tokiói olimpián ezüstérmes Samelétől.

Az Eb-ezüst és vb-bronzérmes Márton a dél-koreai Hanah Lit 15-13-ra, a görög Teodora Gkunturát 15-14-re, az amerikai Maia Chamberlaint pedig 15-11-re múlta felül, majd a negyeddöntőben 15-9-es vereséget szenvedett a görög Deszpina Georgiadutól.

A 142 fős férfi és a 141 kardozót számláló női mezőnyben is négy magyar vívott a főtáblán. Galgóczy Tamás, Horváth Gergő az első fordulóban kikapott, a tavaly vb-győztes női válogatott három tagja, Pusztai Liza, Battai Sugár Katinka és Katona Renáta egyformán egy asszót nyert. Saroksérülése miatt nem indult a tuniszi GP-n a háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok Szilágyi Áron.

A tőrözők Párizsban szerepeltek: a vasárnapi csapatversenyben a nőknél a Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Mesteri Viktória, Pásztor Flóra négyes a 11., míg a férfiaknál a Dósa Dániel, Mihályi Andor István, Szemes Gergő, Tóth Gergely alkotta válogatott 15. helyen végzett.

Forrás: MTI; Forrás: MTK.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)