Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Férfi kézilabda NB I - Pick Szeged-Telekom Veszprém

Szegeden is rangadót nyert a Telekom Veszprém

A Telekom Veszprém 29-27-re nyert a címvédő Pick Szeged otthonában a férfi kézilabda NB I szombati rangadóján.

Az már korábban eldőlt, hogy idén – júniusban – is ez a két csapat játssza a bajnoki döntőt, a Veszprém ezzel a sikerével nagy lépést tett afelé, hogy az alapszakasz megnyerésével hazai pályán játszhassa a finálé visszavágóját.

Eredmény:

Pick Szeged-Telekom Veszprém 27-29 (16-16)

lövések/gólok: 47/27, illetve 46/29
gólok hétméteresből: 9/5, illetve 7/5
kiállítások: 6, illetve 8 perc

Férfi kézilabda NB I - Pick Szeged-Telekom Veszprém
Szeged, 2022. április 30. A veszprémi csapat játékosai a Pick Szeged-Telekom Veszprém NB I-es férfi kézilabda mérkőzés végén a szegedi Pick Arénában 2022. április 30-án. A Veszprém 29-27-re nyert a címvédő Szeged otthonában. MTI/Kovács Anikó

A hazaiaktól Bánhidi Bence és Luka Stepancic, a vendégektől Dejan Manaszkov hiányzott a telt házat jelentő 8300 néző előtt megrendezett rangadón. A kezdés előtt ünnepélyesen felavatták az új Pick Aréna vendégszektorát, amelyet a nagy rivális Veszprém 2009-ben meggyilkolt román beállójáról, Marian Cozmáról neveztek el.

A két együttes legutóbb egy hete, a Magyar Kupa győri elődöntőjében játszott egymással, akkor 30-27-es veszprémi siker született. Ahogyan akkor, ezúttal is a szegediek kezdtek jobban, kevesebb hibával, de amikor jöttek a labdaeladások, a vendégek egyenlítettek (6-6). A kapusok egyik oldalon sem tudtak védeni, ezért a 14. percben a veszprémieknél Vladimir Cupara váltotta Rodrigo Corralest, de ez sem vezetett eredményre, sőt a címvédő 11-8-ra ellépett.

Férfi kézilabda NB I - Pick Szeged-Telekom Veszprém
Szeged, 2022. április 30. A szegedi Bodó Richárd (j) és a veszprémi Sipos Adrián a Pick Szeged-Telekom Veszprém NB I-es férfi kézilabda mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. április 30-án. MTI/Kovács Anikó

A folytatásban Cupara bravúros védéseit eleinte nem tudta megfelelő hatékonysággal kihasználni a Magyar Kupa-győztes, de mivel a másik oldalon is egyre több volt a kihagyott helyzet, a szünetben 16-16 volt az állás.

A második félidő második percében vezetett először a Veszprém, ellépni azonban – horvát kapusa újabb védései ellenére – ekkor még nem tudott. A meccs a nagy küzdelem, és nem a kiemelkedő színvonal miatt volt látványos. A vendégek 5-1-es sorozatot produkáltak, a házigazdák hiába próbálkoztak a létszámfölényes támadásokkal, a hajrát viszont egy 4-0-s szakasszal izgalmassá tették, hiszen három és fél perccel a vége előtt egyenlítettek.

Férfi kézilabda NB I - Pick Szeged-Telekom Veszprém
Szeged, 2022. április 30. A szegedi Kent Robin Tonnensen (k), valamint a veszprémi Sipos Adrián (b) és Jahja Omar a Pick Szeged-Telekom Veszprém NB I-es férfi kézilabda mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. április 30-án. MTI/Kovács Anikó

Már csak egy perc volt hátra, amikor Omar Jahja és Rasmus Lauge Schmidt egy kínai figurából szerzett góllal eldöntötte a mérkőzést a Veszprém javára.

A csongrádiaknál Sebastian Frimmel hét, Mario Sostaric és Rosta Miklós négy-négy góllal, Mikler Roland 34 százalékos védési hatékonysággal (29/10) zárt. A túloldalon Jahja hatszor, Lauge ötször, Manuel Strlek és Andreas Nilsson négyszer talált be. A mezőny legjobbja Cupara volt 45 százalékos védési hatékonysággal (33/15).

A két csapat 181. alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen, a mérleg 123 veszprémi és 51 szegedi siker, illetve hét döntetlen.

/Forrás: MTI, Fotó és grafika: MTI – Kovács Anikó/
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)