Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Atomerőmű KSC Szekszárd

Szekszárdi vereség a Valenciától

A Szekszárd hazai pályán sima vereséget szenvedett a Valenciától szerdán a női kosárlabda Euroliga tizedik fordulójában.

Eredmény:

Női Euroliga, 10. forduló, A csoport:

Atomerőmű KSC Szekszárd-Valencia (spanyol) 54-75 (7-16, 13-23, 21-22, 13-14)

a magyar csapat legjobb dobói: Wallace 14, Hebard 14, Goree 13

A forduló előtt három győzelemmel és hat vereséggel álló szekszárdiak – akik az előző szezonban nyeretlenül debütáltak az Euroligában – az A csoport utolsó előtti, hetedik helyéről várták a folytatást, míg a Valencia 6/3-mal a negyedik pozíciót foglalta el. Rossz előjelnek számított, hogy a két gárda spanyolországi találkozóján 74-59-re nyert novemberben a rivális, mint ahogy az is, hogy a tolnaiak december 14. óta nyeretlenek a nemzetközi porondon.

A bajnoki ezüstérmes Szekszárd – amely 12 győzelemmel és öt vereséggel áll az NB I-ben – a szerdai meccsen 0-10-zel kezdett, ami megadta a találkozó alaphangulatát. A vendégek korosztályos amerikai válogatott centerük, Lauren Cox révén szórták a kosarakat, míg Djokics Zseljko vezetőedző csapata mindössze hét pontot hozott össze a nyitónegyedben. A folytatás hasonlóan alakult – a kék-fehéreknél csak a magyar válogatott Goree Cyesha hozta a formáját -, és a nagyszünetben minden addiginál nagyobb, 19 pontos különbség volt a két együttes között (20-39). Ugyanennyi pontnál tartott ekkor Cox is.

Térfélcsere után a házigazdák 15 pontra csökkentették a távolságot, de néhány perc múlva már 23 ponttal elhúztak a valenciaiak, az utolsó szakasz 41-61-ről indult. A KSC a hajrában is hasztalanul próbált faragni hátrányán, közben több tiszta dobást is elrontott, így a 12 triplát szóró spanyolok sikere nem forgott veszélyben.

A Szekszárd egy hét múlva a görög Olimpiakoszhoz látogat.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Kiss Dániel