Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Szekszárd

Szekszárdi vereség Bolognában

A továbbjutásról már lemaradt Szekszárd harminc ponttal kikapott az olasz Bologna vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga 13. fordulójában.

Eredmény, 13. forduló, A csoport:

Bologna (olasz) – Atomerőmű KSC Szekszárd 89-59 (26-13, 23-21, 19-13, 21-12)

A magyar csapat legjobb dobói: Goree 17 pont, Krnjic 12

Az A csoportban hetedik helyezett Szekszárd – amely az előző szezonban nyeretlenül debütált az Euroligában – annak a tudatában utazott Bolognába, hogy a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül már nem érhet oda a negyeddöntőt jelentő első négy hely valamelyikére.

Djokics Zseljko együttese az első negyedben nem tudta tartani a lépést vendéglátójával, 13 pontos hátrányba került az első szünetig. Így hiába hozta le szorosabb eredményekkel a következő két szakaszt, sima vereséget szenvedett, már csak azért is, mert az utolsó tíz percben megint jelentős volt a különbség a két csapat eredményessége között. A magyar alakulat három győzelem mellett tizedszer kapott ki, míg az olasz csapat nyolc meccset bukott el és ötöt nyert meg. Ezzel maradt a hatodik helyen, szerdai ellenfele előtt.

A bajnoki ezüstérmes Szekszárd jövő szerdán hazai pályán a lengyel Polkowice ellen fejezi be szereplését a nemzetközi porondon.

Forrás: MTI; Fotó: FIBA
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)