Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Budapest Jégkorong Akadémia

Szépített a Budapest JA az elődöntőben

A Budapest Jégkorong Akadémia hosszabbítás után 4-3-ra győzött a magyar bajnoki címvédő Ferencváros otthonában az Erste Liga elődöntőjének harmadik mérkőzésén, így 2-1-re szépített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

Az FTC a hétvégén kétszer is nyert idegenben, előbb 5-2-re, majd 1-0-ra, így magabiztosan várhatta a magyar bajnoki döntőnek is számító csata harmadik felvonását a Tüskecsarnokban.

A vendégek kapust cseréltek, nem az első két meccsen kezdő Farkas Roland, hanem Kornakker Dániel kapott bizalmat. Bátran kezdett a BJA, emberelőnybe került, amit Kirils Galoha gólra váltott. Rá egy percre a felső kapuvason csattant Ilja Culihin lövése, így maradt a különbség.

A második harmad elején négy perc alatt két-két gól született felváltva. Előbb Galoha, majd éles szögből Tóth Gergő talált be, aztán ismét a lett csatár volt eredményes, így már mesterhármasnál járt, azonban Kulmala Rasmus is beköszönt Kornakkernek. Galoha és Tóth a játékrész hajrájában összeakaszkodott, és mindketten kiültek a büntetőpadra. A 43. percben Turbucz Martin – aki januárig a másodosztályban szerepelt – használt ki egy hatalmas védelmi hibát, és mivel több találat nem esett az alapidőben, jöhetett a ráadás.

A hirtelen halálban emberelőnybe került a BJA, Ivan Vorobjov lövése pedig az egyik védő korcsolyáján megpattant, és a korong védhetetlenül csapódott a hazaiak kapujába a ráadás 6 percében.

A negyedik összecsapást csütörtökön rendezik ugyancsak a Tüskecsarnokban.

A másik ágon a Gyergyói HK 1-1-re áll a brassói Coronával.

Erste Liga, elődöntő, 3. mérkőzés:

FTC-Telekom – Budapest JA 3-4 (0-1, 2-2, 1-0, 0-1), hosszabbítás után

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 az FTC javára.

Forrás: MTI; Fotó: BJA
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)