Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Gyergyó HK

Szépített a Gyergyó, jöhet az újabb csata

Az alapszakasz-második Gyergyói HK 5-1-re legyőzte a vendég Ferencvárost a jégkorong Erste Liga döntőjének ötödik mérkőzésén, így „életben maradt” és 3-2-re szépített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

A következő mérkőzést szerdán rendezik a Tüskecsarnokban.

Erste Liga, döntő, 5. mérkőzés:

Gyergyói HK (romániai) – FTC-Telekom 5-1 (1-0, 1-0, 3-1)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 az FTC javára.

A harmincadik magyar bajnoki címét begyűjtő Ferencváros egy hete hétfőn 3-2-re győzött, majd kedden – szintén Gyergyószentmiklóson – úgy diadalmaskodott 2-1-re hosszabbítás után, hogy 15 másodperccel a vége előtt egyenlített. Aztán pénteken már a Gyergyó nyert idegenben 5-3-ra, ám szombaton az FTC 3-2-re verte a székely csapatot, ezzel egy sikerre került az aranyéremtől.

Bátran kezdett mindkét csapat, sok volt a lövés és a szép védés, majd 32 másodperccel az első szünet előtt Bodó Christopher lépett ki a jobb oldalon és a hosszú sarokba lőtt. Nyugodtan folyt a mérkőzés tovább, aztán 11 másodperccel a második harmad vége előtt Sebastien Sylvestre közelről volt eredményes. A csatár a finálé mind az öt felvonásán betalált.

A záró felvonás elején újabb hazai gól született, a hátvéd Jyri Marttinen lopakodott a kapu elé, jó ütemben kapta a passzt, és a rövid sarokba emelt. 23 másodperc múlva jött a szépítés, Kulmala Rasmus ugyancsak a kapu torkából talált be.

Később kinyílt az FTC védelme, Imre Patrik kontrából leadott lövése kijött Arany Gergely mamutjáról, a kapu elé robbanó Vincze Péter pedig nem hibázott. A végén Orbán Brance üres kapus góllal állította be a végeredményt.

A fennállása első Erste-döntőjét játszó Gyergyó ezzel meghosszabbította a párharcot, de még mindig a 2019-ben és 2020-ban bajnok zöld-fehér alakulat áll jobban, és szerdán hazai jégen gyűjtheti be az újabb trófeát.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Veres Nándor
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)