Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Liu

Szétesik az olimpiai bajnok csapat?

Nem túl bíztató hírek érkeztek az olimpiai és világbajnoki érmek sokaságát szállító rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott háza tája felől.

Kezdődött azzal, hogy július közepén váratlanul elhagyta a posztját a sikerek fő letéteményese, a magyar válogatott kínai szövetségi kapitánya, Csang Csing Lina.

A kiváló szakember tíz évvel ezelőtt érkezett hazánkba, hogy egy akkor alig ismert sportág szakmai munkáját felügyelje.

Mindez olyan gyorsan és jól sikerült, hogy két esztendő múlva már ő lett a szövetségi kapitány, a magyar gyorskorcsolyázók pedig szárnyalni kezdtek, és rövidesen a világ legjobbjai közé emelkedtek.

Különösen a két testvér Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang szállította a szebbnél szebb eredményeket, melyek közül kiemelkedik hazánk első téli olimpiai bajnoki címe (csapatban), majd kisvártatva az első egyéni aranyérem is.

A magyar sport rengeteget köszönhet az edzőnőnek, ám a mostani furcsa távozásáról semmilyen indoklást nem olvashattunk a szövetség részéről.

Néhány napja viszont robbant a bomba. Miután Lina visszatért Kínába, egy újabb, ezúttal is szűkszavú, ám annál baljósabb nyilatkozat látott napvilágot:

A posztot Liu Shaolin Sándor írta a közösségi oldalán, és végigolvasva nem csoda, ha csak úgy záporoznak az ember fejében a kérdések.

Íme, a poszt szövege:

„15 év közös munka, sok kihívás, sok nehézség, de még több felejthetetlen pillanat és siker.
Lina a sport mellett az életre is nevelt minket, amiért a legnagyobb szeretettel és feltétel nélküli bizalommal állunk hozzá.
Az eddig közösen felépített utat szeretnénk folytatni, ezért úgy döntöttünk, az idei felkészülést is együtt kezdjük el.
Most egy darabig távol leszünk, de természetesen mindenhol aktívak maradunk és hamarosan találkozhattok velünk!”

A testvérek tehát úgy döntöttek, hogy követik azt a szakembert, akinek a legtöbbet köszönhetik, és Kínába költöznek.

Remélhetőleg csak átmenetileg.

Elég sok olimpiai bajnokot veszítettünk már el a történelem folyamán, úgyhogy bízzunk benne, hogy most nem erről van, illetve lesz szó.

Mindenesetre kíváncsian várjuk a szövetség közleményét, mert a magyar sport szerelmesei aggódva tekintenek a jövőbe.

Fotó: Liu Shaolin Sándor, Csang Csing Lina és Liu Shaoang újra együtt (Forrás: Facebook/Shaolin Liu)
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)