Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Szilágyi Áron

Szilágyi Áron bronzérmes a tuniszi Grand Prix-n

Szilágyi Áron szerepelt a legjobban a magyarok közül a Tuniszban rendezett férfi és női kard Grand Prix-viadalon, a háromszoros olimpiai bajnok bronzérmet nyert.

A férfiaknál három, a nőknél két magyar szerepelt a 64-es főtáblán – a viadal honlapja alapján.

Gémesi Csanád első meccsén kikapott, világbajnok csapattársai, Szilágyi és Szatmári András viszont két magabiztos győzelemmel egyaránt bejutottak a nyolcaddöntőbe. Ott a Vasas sztárja a francia Sebastien Patrice-t 15-11-re verte, Szatmári viszont óriási csata végén 15-14-re kikapott a dél-koreaiak legjobbjától, a hozzá hasonlóan egyéni világbajnok Oh Szang Uktól.

Szilágyi Áron a nyolc között a német színekben versenyző Szabó Mátyás ellen is magabiztos volt (15-8), az elődöntőben viszont hiába kezdett jól az amerikaiak tehetsége, a mindössze 18 éves Colin Heathcock ellen, 8-5-ös vezetése után riválisa 13-9-re fordított, végül pedig 15-13-ra nyert.

A nőknél a tavalyi világbajnok csapatból Márton Anna műtött térde, Pusztai Liza pedig kisebb betegsége miatt kihagyta a GP-t, Battai Sugár pedig egyetlen tussal kikapott a selejtezőben a főtábláért kiírt asszóján. A 64 között így egyedül Szűcs Luca képviselte a vb-győztes egységet, mellette pedig az egy hete Budapesten junior világkupát nyert Spiesz Anna jutott főtáblára, melyen az első meccsüket mindketten megnyerték.

A 32 között aztán Spiesz 15-11-re kikapott az ötödik kiemelt spanyol Lucia Martin-Portuguestől, Szűcs viszont bravúrgyőzelmet aratott az azeriek klasszisa, Anna Bashta felett (15-14), majd a következő körben szoros asszóban, 15-13-ra alulmaradt a görög Deszpina Georgiaduval szemben.

Forrás és fotó: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)