Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Sznúker

Sznúker vegyespáros-világbajnokság

Több mint harmincévnyi szünetet követően ezen a hétvégén újraéled a sznúkeresek vegyespáros világbajnoksága.

Kevés az olyan sportág, ahol a férfiak és a nők együtt, egymás ellen versenyezhetnek, és ez alól hosszú ideig a sznúker sem volt kivétel. Aztán néhány hónapja a profi világszövetség elnöke, Barry Hearn és csapata gondoltak egy merészet, és újraálmodták a kilencvenes évek elején egyszer már életre hívott World Mixed Doubles versenyét, vagyis a vegyespáros-világbajnokságot. Akkor, vagyis 1991-ben Steve Davis és Allison Fisher bizonyultak a legjobbnak, ám a folytatás elmaradt. Egészen mostanáig.

A hétvégi, kétnapos tornán négy páros vehet részt, méghozzá a női, illetve férfi világranglista első négy-négy helyezettje, akiket véletlenszerűen sorsoltak ki egymás mellé. Nem akármilyen mezőny gyűlik majd össze a Milton Keynes-i Marshall Arenában, ahol a férfiaknál csupa világbajnok, a hétszeres győztes Ronnie O’Sullivan, a négyszer legjobbnak bizonyuló Mark Selby, illetve az a Judd Trump és Neil Robertson lépnek asztalhoz, akik egyszer-egyszer emelhették a magasba a legrangosabb verseny trófeáját.

A hölgyek is méltó partnerek lesznek, Ronnie mellé a tizenkétszeres világbajnok Reanne Evans, Trumphoz a háromszoros győztes hongkongi NG On-Yee, Robertsonhoz a címvédő thaiföldi Nutcharut Wongharuthai, míg Selbyhez a résztvevők közül egyedüliként nem vb-győztes Rebecca Kenna került.

A négy páros először round of robin, vagyis csoportmérkőzéses lebonyolítás kereteiben küzd meg egymással, méghozzá best of 4, azaz maximum négy frame erejéig, tehát döntetlen is elképzelhető. Miután mindannyian lejátszották a maguk három találkozóját, az így kialakult sorrend első két helyezettje csaphat össze a döntőben amely négy nyertig tart majd.

Fontos tudnivaló, hogy ellentétben a poolbiliárd páros játékának szabályaival a sznúkerben nem felváltva kell lökni, hanem egy adott breaket mindig ugyanaz a játékos folytathatja.

Tippmix esélylatolgatás rovatunk sem maradhat el. Miután a férfi mezőny négy játékosa ugyanazt a magas szintet képviseli, így minden bizonnyal a hölgyek tudása játszik majd döntő szerepet a végelszámolásnál. Márpedig a legjobb forma és legnagyobb tudás a hongkongi versenyző mellett szól, így azt gondolom, hogy Trumpék nyerik meg a tornát. Vasárnap este minden kiderül…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)