Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Hongkong Master

Sznúkertörténelem Hongkongban

Hatalmas sikert arat a sznúkeresek e heti meghívásos viadala, a Hongkong Masters, amelyen a  világ hat legjobb játékosa, illetve két hongkongi illetőségű versenyző, az egykor világbajnoki elődöntős és Mesterek Tornája döntős Marco Fu, továbbá a többszörös női vb-győztes Ng On Yee indulhatott el.

És ha már a szervezőknek sikerült a távol-keletre csábítaniuk a sportág legjobbjait, Ronnie O’Sullivant, Neil Robertsont, Mark Williamst, John Higginst, Mark Selbyt és Judd Trumpot akkor alaposan megadták a módját, és egy tízezres sportcsarnokot béreltek ki a torna helyszínéül.

Nem mellékesen háromszázezer font pénzdíjat is felajánlottak a résztvevőknek, amelyből százezer a végső győztest illeti meg, de még az első kör vesztesei is több mint húszezret zsebelhetnek be.

A torna már a mai, magyar idő szerint 13 órakor kezdődő döntő előtt is bekerült a sznúker történelemkönyveibe, ugyanis minden eddigi nézőrekordot alaposan megdöntött.

Az eddigi legmagasabb szám háromezer volt, nos tegnap óta, az O’Sullivan-Robertson elődöntőt követően  kilencezerre módosult, ám valami azt súgja, hogy ez a szám mára még nagyobb lesz.

Egyrészt mégiscsak a fináléról van szó, másrészt a főszereplők sem akárkik. Az egyikőjük a földkerekség legnépszerűbb játékosa, az idén a rekordnak számító hetedik világbajnoki címét begyűjtő Ronnie O’Sullivan, míg a kihívója a helyiek büszkesége a poraiból feltámadt, hosszas kényszerpihenő (szemműtét) után visszatérő  Marco Fu lesz, aki azon kívül, hogy legyőzte Selbyt és Higginst, az utóbbi ellen még egy csodálatos maximum, azaz 147-es breaket is lökött. Hogy mikor? Stílszerűen a döntő frémben.

A sznúker ünnepére készülhetnek tehát  a sportág szerelmesei, úgyhogy mindenkinek érdemes lesz leülnie a televíziókészülékek elé. És ez még akkor is igaz, ha az Eurosport2 csak késéssel, 14.30-kor kapcsolódik be a mérkőzésbe.

De mivel a finálé hat nyertig tart, valószínűleg az ötödik frém környékétől követhetjük nyomon az eseményeket (szerencsés esetben 2-2-től).

Az esélyek természetesen az aktuális világbajnok mellett szólnak, de ha Fu eddigi meccseit nézzük, minden esetben ő volt az „underdog”, vagyis az esélytelen, szóval óva intenék minden Ronnie-szurkolót attól, hogy egy könnyed sétagaloppra számítson.

Fotó: wst.tv