Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Andre Jones

Távozott a Soprontól Andre Jones

Olaszországba szerződött Andre Jones, a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Sopron KC amerikai-szlovák kettős állampolgárságú hátvédje.

A klub honlapjának beszámolója szerint az idegenlégiós ajánlatott kapott az olasz élvonalban a kiesés elkerüléséért küzdő Reggio Emiliától, amelynek amerikai irányítója megsérült, ám Európán kívüli játékost már nem igazolhat, így esett a választása a soproniak kosarasára, aki múlt szombaton a ZTE elleni negyeddöntő negyedik felvonásán 27 pontot szerzett.

A soproni együttes célja a bajnokság hátralevő részében – ahol az 5-8. helyért küzd – „a jövő csapatának építése, a fiatalok, az eddig kevesebbet szereplő magyar játékosok szerepeltetése, e koncepció jegyében nem gördített akadályt Jones távozása elé”.

„Andrénak köszönjük az egész szezonban a csapatért tett munkáját, az elévülhetetlen érdemeit a Magyar Kupa döntőbe és a bajnoki rájátszásba jutásban, és egyúttal sok sikert kívánunk neki úgy az olaszországi szerepléséhez, mint további, későbbi pályafutásához” – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI; Fotó: sakc.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)