Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Veszprém Handball City

Telekom Veszprém nyerte meg a II. HandballCity Fesztivált

Vasárnap játszották le a helyosztókat a veszprémi kézilabda ünnepen.

Az első mérkőzésen az SG Flensburg és a Lomza Industria Kielce mérkőzött. A felkészülésben jóval előrébb tartó Flensburg simán legyőzte a lengyel bajnokot. Ráadásul a német csapat sztárja Jim Gottfridsson csúcsformában játszott tegnap, ez már túl sok volt a lengyeleknek. Élmény volt nézni Gottfridsson minden mozdulatát. Szinte minden akció az Ő góljával vagy bravúros gólpasszával zárult. A lengyel szurkolóknak azért nincs miért keseregni, mert a sárga-kék csapat továbbra is az idei BL kiírás egyik legnagyobb favoritja.

A döntőt a Telekom Veszprém és a THW Kiel játszotta. A német csapat erősen tartalékos, 4 világsztárjuk (Sagosen, Reikind, Wiencek és Pekeler) is sérült, ráadásul meglepetésre a világ legjobb kapusa, Niklas Landin a kispadon kezdte a mérkőzést. Mindezek ellenére nagyon szorosan alakult az első félidő, csak 2 gólos bakonyi vezetéssel mentek pihenőre a csapatok. A szombati nappal ellentétben nagyon sok technikai hibát vétettek a veszprémi játékosok és ezeket könyörtelenül büntették a kieliek. A 2. félidőre bejött Landin a padról, rögtön egy hétméteres hárítással mutatkozott be. Ennek ellenére a német csapat játékosai kezdtek el idegeskedni és sorozatban hibáztak a támadásoknál. A veszprémiek köszönték a lehetőségeket és zsinórban lőttek 4 üres kapus gólt. Corrales elképesztően védett a 2. félidőben és a félidő közepére már 10 gól volt az előny. Innen kezdve már edzőmérkőzés jelleget öltött a döntő. Jicha folyamatosan cserélt, sokféle felállást tesztelt. Szerdán német szuperkupa döntő játszanak a Magdeburg ellen. Borítékolható, hogy több hiányzó visszatér (Wiencek és Reinkind) és egészen más felfogásban fognak játszani.

A Handball fesztivállal kapcsolatban azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy egy nagyon kiváló, népszerű esemény, imádják a szurkolók. Kár, hogy csak 5 évente van…☹. 2027-ben 50 éves lesz a bakonyi klub. Már most kíváncsian várjuk, hogy akkor milyen csapatokat hívnak meg az eseményre.

A tornán különdíjakat is kiosztottak.

A torna MVP-je Jim Gottfirdsson lett.

Ő most a kézilabdapályák Lionel Messije. Vele kapcsolatban még 2 apró megjegyzés. Szinte biztos, hogy igazak a pletykák és jövőre a Kielce-be igazol. Ennek sok-sok jelét láthatták a helyszínen lévő szurkolók. A másik: csak sajnálhatjuk, hogy ez az elképesztő tudású játékos idén nem játszhat a BL-ben…

A torna legjobb kapusa: Rodrigo Corrales

A torna gólkirálya: Jahja Omar

A döntő előtt a klub vezetői és a szurkolók elbúcsúztatták Lékai Mátét. Nagyon meghatóra sikerült a búcsúztatás, sokak szemében megjelentek a könnycseppek Ez a legkevesebb, amit Máté megérdemelt a 8 évért. Egy apró kritikai megjegyzés. Lékai több mint 750 gólt szerzett a veszprémi meccsein. A 2 búcsúvideóban ugyanazt az 5-6 gólt sikerült bevágni…ennél azért lehettek volna kicsit körültekintőbbek, lett volna miből választani.

Mi csak annyit tudunk hozzátenni: Köszönjük Máté a rengeteg élményt, amit veszprémi színekben adtál. További sok-sok sikert kívánunk a karrieredben!

Eddig 2 négyes tornán vett részt idén a Telekom Veszprém, mindkettőt megnyerte. Jövő hétvégén lesz a következő ilyen esemény., a SEHA liga final 4. Valószínűleg ez is bakonyi győzelemmel zárul. Ezután megkezdődik egy 9 hónapos menetelés, amelynek a vége egy újabb négyes torna, a kölni Final 4. Kívánjuk, hogy 8. alkalommal is jusson be a veszprémi gárda és most nyerje is meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)