Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Göppingen - Fejér - Veszprém

Tizenhat gólos vereséggel kezdett a Fejér B.Á.L.-Veszprém

A Fejér B.Á.L.-Veszprém 46-30-ra kikapott kedden a német Göppingen otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének első fordulójában.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, A csoport:

Frisch Auf Göppingen (német) – Fejér B.Á.L.-Veszprém 46-30 (23-18)
——————————————————————
lövések/gólok: 56/46, illetve 52/30
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 2/0
kiállítások: 6, illetve 6 perc

A Magyar Kupa-ezüstérmes vendégcsapat keretéből Ludmán Marcell, Simon Machac, Podoba János, Pulay Gábor és Széles Ákos is hiányzott.

A várakozásoknak megfelelően nagy volt a különbség a két együttes között, a Bundesligában élcsapatnak számító hazaiak eleinte minden játékelemben jobbnak bizonyultak, de a vendégek csakhamar felvették ellenfelük tempóját, így 7-3 után egy ideig tartani tudták a lépést. A pontatlan támadásokat szinte kivétel nélkül gyors góllal büntették a fizikális fölényben is lévő németek, ám Konkoly Csaba vezetőedző időkérése után a veszprémiek elkezdték lassítani a játékukat, ez pedig gyorsan eredményre vezetett. A magyarok egy 6-2-es sorozattal felzárkóztak 16-15-re, ám ekkor a Göppingen is időt kért, és a folytatásban megint ellépett, a szünetben már 23-18-as előnyben volt.

A második félidő első felében két 4-0-s sorozatot is produkált a házigazda, amely a 41. percben már tíz találattal vezetett. Öt perccel később az irányító Kristóf Mátyás súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, társai a folytatásban büntetőt és üres kapus lövést is hibáztak, ezt kihasználva a Göppingen egy 7-1-es szériával még fölényesebbé tette sikerét.

Éles Benedek nyolc, Stranigg János és Molnár Balázs öt-öt góllal, Miklós Gergő három, Balogh Tibor két védéssel zárt. A túloldalon Kresimir Kozina kilenc, Till Hermann és Jaka Malus hat-hat alkalommal talált be, Daniel Rebmann tíz, Marin Sego négy labdát hárított.

A Fejér B.Á.L.-Veszprém egy hét múlva a svájci Kadetten Schaffhausent fogadja, a Balatonfüred pedig a horvát RK Nexe otthonában folytatja szereplését a második számú európai kupasorozat csoportkörében.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/vkkftveszprem
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)