Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Leverkusen - Ferencváros

Tizenkilenc év után magyar kupatavasz a leverkuseni télben

Tizenkilenc évvel a debreceni UEFA Kupa-szereplést követően első magyar csapatként a Ferencváros maradt állva a nemzetközi labdarúgósorozatok tavaszi folytatására, de Leverkusenben téli körülmények fogadják majd a magyar bajnokot az Európa-liga nyolcaddöntőjében.

A zöld-fehérek parádés szerepléssel megnyerték a négyesüket a második számú európai kupasorozatban, így egyből a 16 közé jutottak, ahol az a Bayer Leverkusen lesz az ellenfelük, amellyel szűk másfél éve megküzdöttek a csoportkörben. Akkor Németországban és Magyarországon is egygólos hazai siker született, ami most hosszabbítást eredményezne. Noha a két meccs nem volt túl régen, mégsem szabad messzemenő következtetéseket levonni azokból az összecsapásokból, ugyanis azóta mindkét csapatnál új vezetőedző dolgozik.

Sztanyiszlav Csercseszov vezetésével a Ferencváros toronymagasan vezeti a magyar bajnokságot, amelyben 13 kör óta veretlen, de az idei nyolc összecsapásán így is adós maradt az igazán jó és domináns játékkal. Az orosz szakember dolgát sérülések is nehezítik, ugyanis a kulcsjátékosok közül a támadó Tokmac Nguen és a védő Sammy Mmaee szereplése is kérdéses, de Pászka Lóránd sem egészséges. Az sem könnyíti a helyzetet, hogy a télen igazolt új játékosok közül csak a védő Myenty Abena és a csatár Nikolai Baden Frederiksen bevethető az El-ben.

A keretek értéke között óriási szakadék tátong, amíg a német együttes játékosai 416 milliót, addig a Ferencváros futballistái 44,5 millió eurót érnek, de a közel tízszeres különbség ellenére korántsem kishitűen várja a párharcot a magyar bajnok, a klubelnök Kubatov Gábor korábban kijelentette: „a Fradi ott akar lenni a budapesti döntőben és meg akarja nyerni az Európa-ligát”!

„A negatív gondolkodás olyan tényező, ami megbénítja a csapatot. A Fradiban az a szabály, hogy nem kezdünk úgy mondatot: az a baj, hogy… Inkább azt mondjuk: a megoldásra váró probléma az, hogy… Nem félig üres, hanem félig teli a pohár. Mindenki láthatja, hogyan hatott a klubra ez a szemlélet az elmúlt években” – hangsúlyozta a pozitív gondolkodás szerepét a sportvezető keddi Facebook-posztjában.

A gyógyszergyáriaknál tavaly október elején Xabi Alonso vette át a karmesteri pálcát, a spanyol szakember pedig a kieső helyről egészen a kilencedik pozícióig vezette a csapatot, amely Európában úgy maradt állva, hogy a Bajnokok Ligájából csoportharmadikként átkerült az Európa-ligába, ahol azt az AS Monacót ejtette ki az első tavaszi fordulóban, amely éppen a Ferencváros mögött végzett másodikként a csoportkörben. A Ferencváros legutóbbi 12 idegenbeli európai kupameccséből csak egyet nyert meg, éppen a Monaco otthonában.

A Ferencváros az El-nyolcaddöntő 16 csapata közül egyedüliként regnáló bajnok, illetve általa a magyar lett a 24. nemzet, amely képviselteti magát a sorozat történetének nyolcaddöntőjében.

A csütörtökön 18.45-kor kezdődő találkozóra korántsem ideális körülmények között kerül sor a 30 ezer férőhelyes BayArenában, ugyanis a Ruhr-vidéket erős havazás sújtja, amelyet – az előrejelzések szerint – a meccs napjára esőzés vált fel. A visszavágót jövő csütörtökön a Puskás Arénában rendezik, amely egyúttal a május 31-i finálé helyszíne is lesz.

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban szoros meccsen, de a Laverkusen sikerére tippelünk (Odds: 1,34)

Forrás: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)