Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Trabzonspor-Ferencváros

Török kirándulás

Tavasz tájékán a vakációra vágyó családok, na jó, legalábbis az a pár tucat, aki még megteheti, hármasban vagy négyesben összeülnek és feltérképezik, hogy melyik egzotikus nyaralóhelyre utazzanak el, ha végre-valahára beköszönt a nyári kánikula.

Tervek jönnek, tervek mennek, sokszor órákon át megy a vita azon, hogy melyik tengerben van kevesebb medúza, vagy hogy melyik város melyik piacán van olcsóbb Versace fürdőruci.

És aztán végül az asszony dönt. Ki más merne….

Menjünk oda, ahová én gondolom. Mármint ahová ő gondolja. Nem Lazio-Roma, nem Real-Barca, de még csak nem is Újpest-Fradi.

Ettől sokkal, de sokkal jobb (mármint neki)….

Aszondja:

– Ne kérdezz semmit, irány a török tengerpart.

Egy igazi futballrajongó férj persze a Nou Campba vagy a Bernabéu Stadionba, na jó legrosszabb esetben a festői, bocsánat, felcsúti Puskás Akadémia Stadionba vágyik, de ha már a kedves feleség így döntött, és lefoglalta a szállást, ráadásul a bankkártyánkról kifizette a teljes utat, plusz féltucat múzeumlátogatást, akkor érdemes feltérképezni, hogy mi fán terem a törökméz.

Mindig ez a vége, tervek jönnek, tervek mennek, és aztán végül az asszony dönt. Menjünk oda, ahová én gondolom…mármint ő…

Így jutottunk el a török tenger mellé, bár a város neve mókás, ha sokáig gyakorlom, talán nyelvbotlás nélkül is ki tudom mondani.

És láss csodát, ma itt játszik a magyar bajnok, a helyiek szerint a mádzsár csámpion, némelyek szerint ezt egybe kell írni, lásd mácccsssárpiom, de nem baj, ez a meccs már csak nekik lesz fontos.

Tudniillik a lesajnált magyar bajnok már megleckéztette őket, és rég továbbjutott, úgyhogy ti, drága török barátaink, küzdjetek tovább. Tudjátok, mint 1552-ben. Az is mekkora meccs volt, még könyv és film is született róla. Mondjuk a sikerélmény elmaradt…

Azért Jumurdzsákot nem ér bevetni.

A Trabzonspor-Ferencváros mérkőzést az M4 csatornán tekinthetjük meg.