Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Mehdi Boudjemaa

Törökországból igazolt védekező középpályást a Ferencváros

A török élvonalból igazolt védekező középpályást a labdarúgó OTP Bank Ligában címvédő és éllovas Ferencváros.

A zöld-fehér klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a Franciaországban született algériai Mehdi Boudjemaa a Hatayspor csapatában szerepelt, de egyesülete visszalépett a Süper Lig küzdelmeitől a Törökországot és Szíriát sújtó földrengések miatt.

„Ismerjük a Hatayspor csapatát, jó a kapcsolatunk velük. A vezetőedzővel volt találkozónk is novemberben, figyeltük a játékukat, így ismertük Mehdit. Amikor a sajnálatos természeti katasztrófa bekövetkezett, készenlétben voltunk, figyeltük, hogy adott esetben olyan szituáció alakulhat-e ki, amikor reagálni tudunk. Mehdi személyében egy nagyon pozitív, jó stílusú középpályást tudhatunk a csapatunkban” – mondta Hajnal Tamás sportigazgató.

A sportvezető az M1 aktuális csatornának elárulta, vételi opcióval kölcsönbe érkezett a futballista, akire nagy szüksége volt a klubnak Aissa Laidouni távozása és Mohamed Besic sérülése után, mert a friss szerzemény nagy dinamikával és energiával bejátssza a két 16-os közötti területet.

Az Európa-liga márciusi nyolcaddöntőjére készülő Ferencváros a téli átigazolási időszakban ugyan eladta Aissa Laidounit a középpályáról, de Mehdi Boudjemaa előtt kedden Baráth Pétert szerezte meg kölcsönbe. A csatársort pedig korábban Owusu Kwabenával, míg a védelmet Myenty Abenával erősítette meg.

„Baráth Péter szerződtetésére az elmúlt másfél év összes átigazolási időszakában tettünk kísérletet. Keressük azokat a lehetőségeket, hogy tehetséges, de már kipróbált magyar labdarúgókat igazoljunk. Megnyitjuk az ajtót, de nekik kell betörniük a csapatba” – mondta a Debrecenből érkező válogatott játékosról Hajnal, aki hozzátette, az FTC kezében van a döntés a jelenleg kisebb sérüléssel bajlódó Baráth jövőjével kapcsolatban.

Forrás: MTI; Fotó: fradi.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)