Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Szoboszlai Dominik

Továbbjutnak-e Szoboszlaiék?

Ma este véget érnek a Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelmei, de ellentétben a tegnap este látottakkal, ma sokkal több izgalomra számíthatunk.

A magyar futballszurkolók számára például ott van a Leipzig, amelyben válogatottunk két oszlopos tagja, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán is pályára lép, míg a kiváló, ám sajnos sérült kapusunk, Gulácsi Péter civilben szoríthat csapattársai sikeréért. Mi pedig neki, hogy tavasszal láthassuk őt védeni a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban.

Nem lesz könnyű dolguk, a továbbjutásért ugyanis azzal a Sahtar Donyeckkel néznek farkasszemet, amelyik szeptember elején Németországban, a Red Bull Arenában győzte le őket, méghozzá meglepően simán, 4-1-re.

Két hónap nem sok idő, ennek ellenére rengeteg víz lefolyt azóta a Pleisse folyón, és ma már rá sem lehet ismerni a szezon kezdetén még bukdácsoló és meglepő vereségek sorozatát elszenvedő lipcsei alakulatra.

A vezetők az ukránok elleni fiaskó után a régi edzőnek, Domenico Tedescónak útilaput kötöttek a talpára, és azt a Marco Rosét ültették a kispadra, aki éppen itt, Lipcsében, ebben a gyönyörű, történelmi szász városban született, majd itt vált profi labdarúgóvá, hogy aztán szakvezetőként a Leipzig testvércsapatánál, a Red Bull Salzburgnál arassa a legnagyobb sikereit.

Szoboszlai Dominikék esélyeit tovább növeli, hogy már egy döntetlennel is ők jutnának tovább, ugyanis a csoport legerősebb tagja, vagyis a Real Madrid elleni diadallal hárompontos előnyre tettek szert a háború miatt albérletbe, Varsóba kényszerülő donyeckiekkel szemben.

Miután a címvédő spanyol gárda otthon fogadja a tökutolsó Celtic együttesét, így ők minden bizonnyal győzelemmel zárnak, vagyis a németek számára a csoport második helye az, amely reális célként lebeghet a szemük előtt, de azt hiszem, hogy már most, néhány órával a kezdés előtt is szívesen aláírnának egy sima döntetlent.

Azonban ehhez az ukránoknak is lesz egy-két szavuk, és azt már minden ellenfelük megtapasztalhatta, hogy a Sahtar egy kifejezetten kellemetlen stílusú, fiatal, szélvészgyors csapat, amely nem ismer lehetetlent.

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban arra biztatlak benneteket, hogy kockáztassuk meg a Szoboszlai Dominik szerez-e gólt, igen kimenetelét (4,00-ás odds). Így aztán még jobban izgulhatunk a mi fiaink sikeréért.

A mérkőzést a Sport1 18.45-től közvetíti.

Fotó: facebook.com/rbleipzig
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)