Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Jégkorong Erste Liga

Továbbra is veretlen a BJA, nyeretlen a FEHA

A Budapest Jégkorong Akadémia HC 6-0-ra legyőzte vendégét, a FEHA19-et az Erste Liga pénteki játéknapján, amelyen a magyar bajnoki címvédő FTC-Telekom 1-0-ra diadalmaskodott a DVTK Jegesmedvék otthonában.

A káposztásmegyeri Jégcentrumban a BJAHC – korábbi nevén MAC HKB Újbuda – két helyzetét is gólra váltotta a nyitó húsz percben, később pedig létszámfölényben és késletetett emberelőnyben is eredményes volt, ráadásul a második szünet előtt már 5-0 lett az állás. Az utolsó felvonásban már csak egy találat esett. Farkas Roland 33 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Miskolcon az első harmadban enyhe mezőnyfölényben volt az FTC, de a fővárosiaknak kellett kivédekezniük egy emberhátrányt. A fordulást követően hosszú ideig kettős emberelőnyben játszott a DVTK, de Páterka Bence közelről nem tudott betalálni. Ahogy kiegészült a Ferencváros, a kisebb sérüléséből felépült Nagy Gergő törte meg a gólcsendet. Támadásban maradtak a vendégek, egy alkalommal a csatár Galajda Zsombor mentette meg csapatát az újabb góltól, ő blokkolt a már fekvő kapusa helyett.

Az utolsó harmadban erősen nyomott a házigazda, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, így maradt a hokiban is ritkaságnak számító 1-0. Arany Gergely 29 lövést fogott.

Eredmények:

DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)
Budapest JAHC-FEHA19 6-0 (2-0, 3-0, 1-0)

A tabella:

1. Gyergyói HK 12 pont
2. FTC-Telekom 12 pont
3. Budapest JAHC 11 pont
4. UTE 7 pont
5. Corona Brasov 6 pont
6. DVTK Jegesmedvék 5 pont
7. Dunaújvárosi Acélbikák 3 pont
8. DEAC 2 pont
9. SC Csíkszereda 2 pont
10. FEHA19 0 pont

Forrás: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)