Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Snooker World Grand Prix 2023

Trump tovább menetelhet

Szinte még véget sem ért a profi sznúkeresek idei első komoly versenye, a Masters, máris elindult a következő viadal, a World Grand Prix.

A Mesterek Tornája végjátékban érdekelt klasszisoknak, különösen a két döntősnek, Mark Williamsnek és a végső győztes Judd Trumpnak tehát nem sok idejük volt kipihenni a fáradalmakat, kocsiba kellett pattanniuk, és Anglia nyugati felébe, egészen pontosan Cheltenham városába kellett hajtaniuk.

A tegnap kezdődött egyhetes torna érdekessége, hogy az elmúlt  egy év világranglistájáról lehetett kvalifikálni, méghozzá a legjobb harminckét játékosnak. Persze, ahogy ez már a legutóbbi versenyen is láthattuk, a felfüggesztett kínai versenyzők nem szerepelhetnek, az ő helyüket az egyébként éppen kiszorulókkal töltötték fel.

Meglepő, de még így sem tudott bekerülni az indulók közé a skótok legendája, John Higgins, viszont a többi nagyágyú, Mark Selby, Ronnie O’Sullivan vagy az említett két Masters-finalista is ott lesznek a főtáblán.

A tavalyi év legjobb játékosának választott ausztrál világbajnok, Neil Robertson nevét nem véletlenül hagytam ki a felsorolásból, hiszen ő már nem ott lesz, hanem csak ott volt a főtáblán, miután folytatva a múlt heti gyengélkedését, az első adandó alkalommal kikapott, méghozzá ezúttal is simán, 4-1-re. Ráadásul most a világverőnek nehezen nevezhető kínai Xiao Guodong tanította móresre.

Tegnap még csak négy összecsapásra került sor, ma 14 órától viszont alaposan beindul a nagyüzem, kiváló mérkőzések követik egymást egészen késő estig.

A tévés asztalon először egy walesi rangadót követhetünk nyomon, a már említett, háromszoros világbajnok Mark Williams a látványos stílusban játszó Jamie Jones ellen lép asztalhoz.

Utánuk a Masters elődöntőse, Stuart Bingham a kínaiak legendájával, Ding Junhuival csap össze.

Ha ezt még lehet fokozni (márpedig úgy fest, hogy lehet), este nyolc órától a sportág legnagyobb alakja, Ronnie O’Sullivan is képernyőre kerül, és korántsem biztos, hogy laza edzőmeccs vár rá, miután azzal a Barry Hawkinsszal találkozik, aki már vébén is kapta el a Rakétát.

Utánuk következik az új „mester”, Judd Trump, ám neki sem lesz könnyebb ellenfele, ugyanis az egyre több nagy skalpot begyűjtő iráni Hossein Vafaei-jel néz farkasszemet.

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban is ezt a meccset ajánlom, és úgy érzem, hogy Trump még nem pihente ki, nem dolgozta fel a vasárnap történteket, és alulmarad.
Tipp: Hossein Vafaei (2,75-ös odds).

A tornát az Eurosporton követhetjük figyelemmel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)