Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Mol Magyar Kupa

Új győztest avatnak a MOL Magyar Kupában

Új győztest avatnak a labdarúgó MOL Magyar Kupában: a szerdai döntőben érdekelt ZTE FC és a másodosztályú Budafoki MTE még nem nyerte el még a trófeát.

A sorozat 113 éves történetében eddig 18 klub diadalmaskodott, alacsonyabb osztályú együttesként kettő ért a csúcsra, 1934-ben a Soroksár, 1984-ben pedig a Siófok – ugyanakkor előbbi szezonban a világbajnokság miatt a profi csapatok visszaléptek a küzdelmektől.

A bajnokságban a ZTE a legutóbbi öt fordulóban egy győzelem mellett három vereséget szenvedett, igaz éppen szombaton, a Mezőkövesd otthonában rendezett kiesési rangadón tudta begyűjteni a három pontot. A zalaegerszegiek kispadján már Boér Gábor ült, akit múlt hétfőn neveztek ki az elmúlt hetek eredménytelensége miatt menesztett Ricardo Moniz helyére.

Mátyus János csapata, a Budafok a Merkantil Bank NB II-ben a legutóbbi négy fordulóban nem szenvedett vereséget, két-két győzelem és döntetlen a mérlege ebben az időszakban, ráadásul ezeken a találkozókon mindössze egy gólt kapott.

A Zalaegerszeg egyszer már játszott a döntőben, a 2010-es fináléban a Debrecennel szemben bukott el. A ZTE a 2002-es bajnoki cím után érhet el újabb kimagasló sikert, amennyiben legyőzi a Budafokot, a Győr, a Székesfehérvár és a Debrecen után a negyedik vidéki klub lesz, amely nyert már bajnokságot és kupát is.

A Budafok – eddigi legjobb szerepléseként – 2017-ben, akkor még harmadosztályú csapatként elődöntős volt az MK-ban.

A Puskás Arénában sorra kerülő találkozóra a múlt szombati adatok alapján már több mint húszezer jegyet eladtak, így remek hangulatú összecsapás várható.

A 19.30 órakor kezdődő találkozót élőben közvetíti az M4 Sport.

Forrás: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)