Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Új kapitánnyal kezdi az Eb-selejtezőt a női futballválogatott

Új szövetségi kapitánnyal vág neki az európa-bajnoki selejtezősorozat csoportkörének a magyar női labdarúgó válogatott. A mieink Azerbajdzsán, Svájc és Törökország legjobbjaival kerültek egy csoportba a B-ligában. A kvartettből a leggyengébben szerepelő együttes kivételével valamennyi csapat továbbjut a playoffba.

A korábbi kapitány, a távozását viszonylag váratlanul bejelentő Margret Kratz távozásával az MLSZ-nek új szakember után kellett néznie. A választás az itthon és külföldön is jelentős tapasztalatokat szerző fiatal trénerre, Szarvas Alexandrára esett. A szövetség tájékoztatása szerint Szarvas és a keret április 1-jén találkozott először. Az összetartásra a szövetségi kapitány az ismerkedés jegyében a szokásos 20 mezőnyjátékos és három kapus helyett 22+4 játékost hívott meg.

Az első megmérettetés az Azerbajdzsán elleni hazai mérkőzés lesz, amelyet Szegeden rendeznek. A két csapatnak még nem volt korábban hivatalos mérkőzése egymással, a bukmékerek az erőviszonyok alapján viszont nagyon sima magyar sikerrel számolnak.

Lebecsülni azonban nem szabad az azerieket, akik a Nemzetek Ligája következő kiírását már a B-ligában kezdik. A C-ben ugyanis szinte hibátlanul szerepeltek Montenegró, Ciprus és a Feröer-szigetek csoportellenfeleként. Bár a ciprusiak ellen hazai pályán becsúszott egy iksz, a sorozatot egészében nézve sima volt az azeri menetelés: 9-2-es gólkülönbség mellett 16 pontot szereztek.

(Kiemelt kép: Magyar Labdarúgó Szövetség/Facebook)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)