Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Újabb 2-2-re készül a Villarreal és az Atlético?

A nemzetközi kupaindulást érő helyezésekért küzdő Atlético Madrid látogat a hasonló álmait lassan, de biztosan elengedni kényszerülő Villarreal együtteséhez a spanyol labdarúgó bajnokság 30. fordulójának hétfői mérkőzésén. A találkozó előtt a csapatokat 17 pont választja el egymástól.

Az Atlético vegyes érzésekkel vonulhatott a válogatott szünetre. Európában nagy tettet vitt véghez azáltal, hogy hátrányból megfordítva párharcát, kiejtette az olasz bajnokságot utcahosszal vezető Intert. Hazai porondon viszont nem segített sokat az első négybe kerüléssel kapcsolatos álmain: két vereségen van túl, ezek közül a Barca elleni magyarázható, a Cádiz elleni már kevésbé.

A Villarreal esetében az egész szezont átívelő hektikusságról beszélhetünk. A „Sárga tengeralattjáró” egyszer fent, másszor lent van az idényben. Igaz, a FIFA-szünet előtt a hullámzás jobbik felét élte meg a csapat: zsinórban négy bajnokit nyert, amibe belefért a Betis és a Real Sociedad legyőzése is.

A két csapat elmúlt öt egymás elleni mérkőzése több, mint figyelemfelkeltő. Ezek közül három is 2-2-es döntetlenre végződött, a maradékon pedig testvériesen osztoztak a felek. 2022-ben a Villarreal 2-0-ra, míg folyó szezon őszén az Atlético győzött 3-1-re. Az említett öt találkozás során a meccsenkénti gólátlag 3,6 volt.

(Kiemelt kép: Getty Images)

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)