Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Boston Celtics

Újabb sztároktól búcsúzunk?

Drámai mérkőzésekkel és váratlan eredményekkel vette kezdetét az NBA rájátszása.

Már az nagy megrökönyödést váltott ki a kosárlabda szerelmeseiből, hogy a szupersztárokkal felálló Los Angeles Lakers képtelen volt playoff-helyen végezni az alapszakaszban, de az is meglepő, hogy a másik mesterségesen összerakott csodacsapat, a Brooklyn Nets is végigbotladozta a szezon nyolcvankét mérkőzését, hogy aztán csupán a play-in segítségével folytathassa a rájátszásban.

Igen ám, de az így kiérdemelt hetedik kiemelés előrevetítette, hogy már az első fordulóban kemény ellenfél vár Kevin Durant együttesére.
Mint kiderült, a semleges szurkolóknak nem kellett csalatkozniuk, akár a Keleti főcsoport döntőjének is beillő párosítás alakult ki, miután a második kiemelést  a rekordbajnok Boston Celtics érdemelte ki.

Már ebben a pillanatban sejteni lehetett, hogy egy végletekig kiélezett, apró momentumokon múló négy nyert mérkőzésig tartó párharc elé nézünk, amelyben fontos szerepet kap a védekezés, és amelyet egy-egy sztár zseniális villanása fordíthat a saját csapata javára.
Márpedig sztárokban egyik oldalon sincsen hiány.

A Celtics fiatal csapata végre összeérni látszik, és a legnagyobb ászuk, Jayson Tatum immár valódi vezéregyéniséggé nőtte ki magát, akire bátran rá lehet bízni a sorsdöntő dobásokat is.

A másik oldalon a már említett Durant mellett a liga legjobban egy-egyező játékosa, Kyrie Irving szállítja a pontok túlnyomó részét, ám James Harden szezon közbeni távozásával egy fontos láncszem esett ki a jól működő gépezetből.

És bizony, a szakállas zseni hiánya egyre inkább szembetűnő, lévén a nagy érdeklődéssel várt párharc eddig lejátszott mind a három (!!) mérkőzését a zöldek nyerték, akiknek így mindössze egyetlen győzelem hiányzik ahhoz, hogy elbúcsúztassák az egyik legnagyobb riválisukat.

A 0-3-as részeredmény nem sok jót igér Steve Nash tanítványai számára, ugyanis van egy egészen megdöbbentő és nem sok reménnyel kecsegtető statisztikai adat az NBA rájátszásának több mint hetvenesztendős történetében. Ebből kiderül, hogy mindezidáig 143 alkalommal állt egy playoff-párharc 3-0-ra, ám nem sok sikerélményük volt azoknak a csapatoknak, amelyek hátrányba kerültek, tudniillik vajmi kevés együttes volt képes  innen fordítani.

Hogy egészen pontosan hány ilyen gárda volt?
Kapaszkodjatok még, egy sem.

Úgy tűnik tehát, hogy fájó szívvel, de  néhány napon belül el kell búcsúznunk a brooklyni csodaduótól, Duranttől és Irvingtől, ellenben tovább csodálhatjuk a rájátszást, mert klasszis bőven maradt, gondoljunk csak a triplakirály Stephen Curryre, a Dallas szlovén csodagyerekére, Luka Doncicra vagy éppen a címvédő Milwaukee görög klasszisára, Antetokunmpóra.

Az izgalom garantált, kövessük a meccseket a Sport1 és Sport2 csatornán!

/Fotó és grafika: NBA.com/
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)