Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
ute-ftc-derbi

A DERBI

Ma délután 17.30-kor a Szusza Ferenc stadionban rendezik a magyar élvonalbeli bajnokság egyik, ha nem a legjobban várt rangadóját, az Újpest-Ferencváros derbit.

Apró szépséghibája a dolognak, hogy az elmúlt években a két nagymúltú klub közül csak az egyik szerepel a nevéhez és az elődök eredményeihez méltóan.

Mert amíg a Ferencváros sorra nyeri a bajnokságokat, addig a lila-fehérek szégyenszemre folyamatosan a kiesés ellen küzdenek. De legalább ezt a minimális célt mindezidáig sikerrel teljesítették.

Nos, elnézve az eddig eltelt néhány fordulót, és végigtekintve a játékoskereteket, ez a tendencia idén sem fog nagyot változni, mert bármilyen hihetetlenül hangzik, a tavalyi különbség tovább nőtt a két csapat között, és ez elsősorban a lilák további gyengülésének tudható be.

A Megyeri útiak több meghatározó játékosukat, Zivzivadzét, Beridzét és a hosszú időre harcképtelenné váló Croizet-t is elveszítették, aminek különösen a támadójátékuk látja a kárát. Így több poszton is olyan játékosok lépnek pályára hétről hétre, akik talán még a másodosztály színvonalát sem ütik meg.

Mindenesetre négy mérkőzésen még egyetlen győzelmet sem sikerült aratniuk, ellenben a tegnap az 59. születésnapját ünneplő orosz edző, Csercseszov tanítványaival, akik minden találkozójukon begyűjtötték a három pontot.

Erre ma is jó esélyük van, ám egy derbi éppen attól derbi, hogy azon elvileg bármi megtörténhet. Persze, még ezt is óvatosan kell, hogy kezeljük, lévén a lila-fehérek immár hét éve nyeretlenek a magyar labdarúgás legnagyobb presztízsű összecsapásán.

A telt ház, a jó hangulat garantált, ám a fordulatos, változatos, gólgazdag mérkőzésre már nem mernék mérget venni. De talán Kruscsics mester és fiai átérzik, hogy ma az utolsó csepp vérükig küzdeniük kell, ha nem akarják továbbra is az utolsó helyről figyelni a többieket.

A találkozót az M4 csatornán tekinthetjük meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)