Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Újra a pályán a MAGYAROK!

Ma este 20.30-kor a svédországi Kristianstad impozáns arénájában fejezi be első csoportkörét a magyar válogatott a 2023-as kézilabda-világbajnokságon, ám a folytatás garantált, a szövetségi kapitány, Chema Rodriguez tanítványai előbb a papírformának megfelelően Dél-Koreát simán, majd óriási izgalmak közepette Izlandot is legyőzték, így ezúttal már a csoporelsőség lesz a tét.

No, és nem mellékesen az sem mindegy, hogy hány pontot viszünk magunkkal a második csoportkörbe, ahol a hat csapat között az első két helyen kellene zárnunk ahhoz, hogy elérjük az egyenes kieséses szakaszt és a vezetőség, meg persze a szurkolók által oly nagyon áhított első hét hely valamelyikét, tovább éltetve az olimpiai kijutásról szőtt álmainkat.

Az biztos, hogy a ma esti Portugália elleni összecsapáson nem lesz könnyű dolgunk, ám nagy erőt adhat a szombati meccs hajrája, amikor elképesztő akaraterőről tanúbizonyságot téve, egy veszni látszó találkozót sikerült a magunk javára fordítani. A derék izlandiak valószínűleg már a zsebükben érezhették a két pontot, amikor a második félidő közepén még hat góllal, 22-16-ra vezettek.

Ám egy kézilabda meccs hatvan percig tart…

Márpedig a mieink a hajrához közeledve a bravúrt bravúrra halmozó kapus, Mikler Roland vezetésével úgy döntöttek, hogy befalazzák a kapunkat, és sem átlövésből, sem ziccerből nem engednek több gólt a teljesen elbizonytalanodó ellenfél legjobbjainak.

Így lett a félidei ötgólos hátrányunkból kétgólos, 30-28-as győzelem, amellyel  biztossá vált, hogy legalább két pontot magunkkal viszünk a középdöntőbe.

Természetesen a luzitánok számára is létfontosságú lesz az esti ütközet, hiszen ha vereséget szenvednek, akkor ez már a második fiaskó lesz a számukra, azaz egyetlen árva pont nélkül folytathatják, márpedig  ez nem sok jót jelent a folytatásra nézve.

De hát ez már legyen az ő bajuk, mi folytassuk ott, ahol szombaton abbahagytuk…

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban a mieink győzelmére teszem le a voksot (1,64-es odds).

A portugálok elleni mérkőzést az M4 csatornán követhetjük figyelemmel.

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)