Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Nemzetek Ligája

Újra a válogatottaké a főszerep

Szerda este a Skócia – Ukrajna összecsapással ismét a Nemzetek Ligája került főszerepbe az európai labdarúgás porondján.

A néhány éve életre keltett sorozat az unalmas barátságos mérkőzéseket váltotta fel, és manapság már olyannyira elfogadott küzdelem lett belőle, hogy a kontinens legjobb válogatottjai is mindent megtesznek a minél jobb szereplés érdekében.

Nincs ezzel másképpen a meglepetésre a legjobbak közé jutó magyar válogatott sem, amely a sorsolás pillanatában egy hihetetlenül erős négyes csoportba került.

Az csak egy dolog, hogy mindhárom riválisunk egykori világbajnok, de az angol és az olasz válogatott erejére jellemző, hogy tavaly ők vívták az Európa-bajnokság döntőjét.

Akkor Roberto Mancini alakulata, vagyis a Squadra Azzurra bizonyult a legjobbnak, ám a talján hősök olyan hosszasan ünnepeltek, hogy elfelejtettek kijutni a katari vilagbajnokságra.

A másik két ellenfelünk viszont velünk és az olaszokkal ellentétben ott lesz a futball legnagyobb rendezvényén, ám a Nemzetek Ligájában mintha kissé behúzott kézifékkel közlekednének.

Különösen az angol csapatra igaz mindez, dehát ez legyen a legnagyobb gondunk, hogy amikor szembejöttek velünk, alaposan lekezeltek bennünket, így könnyebben móresre taníthattuk a szigetország legjobbjait.

Csupán két találkozó maradt hátra a sorozatból, egy Németországban, aztán idehaza az olaszok ellen, és világ, láss csodát, teljesen reális esélyünk van a csoportgyőzelemre.

Ehhez viszont mindkét összecsapáson száz százalékot kell nyújtanunk, mert a két angol meccs óta érthető módon már teljesen egyenrangúnak kezelnek minket a világ legjobbjai.

Nem véletlenül…

A háromoroszlános gárda legfeljebb szökőévente kap ki hazai pályán négy góllal.

Ám a mieink ezt akadályt is sikerrel vették, tehát ettől fogva irány a csillagos ég.

Márpedig azt nagyon szeretik a legjobbjaink…